Ушел из жизни судья международной категории ЛИТИНСКИЙ ИВАН СТАНИСЛАВОВИЧ!

15:57 | 13 октября 2017
  Знову смерть, знову втрата… Федерація настільного тенісу Україны висловлює скорботу з приводу смерті  ЛІТИНСЬКОГО ІВАНА СТАНІСЛАВОВИЧА, за фахом поліграфіста, а за уподобанням пінг-понгіста, фахівця з настільного тенісу, чудового тренера, судді міжнародного рівня, а за вдачею весельчака і дуже скромного львівянина.

 

Знову смерть, знову втрата…

Федерація настільного тенісу Україны висловлює скорботу з приводу смерті  ЛІТИНСЬКОГО ІВАНА СТАНІСЛАВОВИЧА, за фахом поліграфіста, а за уподобанням пінг-понгіста, фахівця з настільного тенісу, чудового тренера, судді міжнародного рівня, а за вдачею весельчака і дуже скромного львівянина.

З 1967 року він зосередив свою увагу на справах організаторських і суддівстві. Побував багато де, але найдальшою його союзною виїздною точкою став  міжнародний турнір в Хабаровську, куди з’їхались кращі тенісисти СРСР та країн Азії.

У 1978 році отримав республіканську категорію. У 1980, олімпійський рік - суддя всесоюзної категорії. Міжнародну категорію присвоїли у 1984 році. На той час у його послужному списку було чимало відповідальних турнірів і змагань. У 1983 році у Львові він проводив змагання Спартакіади народів СРСР для дорослих з настільного тенісу. До речі, це єдиний вид спорту, який на такому рівні відбувся у Львові. Через зайнятість,він не з’явився на іспит на здачу правил для судді міжнародної категорії. Адже в день змагань треба було побувати у двох місцях. Зрозуміло, що це завдання з неможливих. Тож він віддав перевагу турніру, а вільні 24 місця, так сказати під сонцем, виборювало 84 кандидати без нього. На щастя турнір пройшов на дуже високому рівні, що особисто відзначив Марат Грамов, голова Держкомспорту СРСР. Та, коли він підписував документи, зауважив відсутність прізвища ЛІТИНСЬКОГО. На питання, «Де Літинський?, - у відповідь почув: «Не прибув на іспит!». На що головний радянський спортсмен відповів, «Він же чудово провів спартакіаду, а я його нагородив премією, і в республіці він удостоївся похвали. Тож прошу негайно вписати його прізвище до цього списку». Отак Іван Станіславович отримав право на складання іспиту аби стати суддею міжнародної категорії. До речі, цей іспит він успішно склав у 1984 році.

Працював він також на кількох чемпіонатах Європи. Та якщо до його роботи не виникало найменших зауважень, то через брак володіння іноземними мовами представникам СРСР важко було на Заході …розвернутися.  Натомість у  Львові він провів понад два десятки міжнародних турнірів. З 1978 року став незмінним учасником, але вже в ролях головного судді та організатора. Багато років очолював суддівську колегію в Федерації, був членом виконкому.

Висловлюємо щире, глибоке співчуття родині, друзям і прихильникам Івана Станіславовича.

В наших серцях Іван Станіславович назавжди залишиться як щира людина, справедливий і мудрий суддя, що надихав на працю. У глибокій скорботі ми схиляємо голови перед людиною, що своєю професійністю, добротою завоювала повагу всіх, хто його знав в Україні та за її межами.

 

Земля пером нашому незабутньому  фахівцю з настільного тенісу, великому громадянину і людині...

 

Виконком

Источник
Настольный теннис 10:56 | 19 июля 2018 Юношеский чемпионат Европы 2018 Настольный теннис 14:41 | 17 июля 2018 Першість Європи (юніори, юніорки, юнаки, дівчата) Настольный теннис 16:12 | 13 июля 2018 Вітаємо тренера чоловічої збірної команди України Геворгізова Володимира Юрійовича ! Настольный теннис 15:56 | 13 июля 2018 Вітаємо тренера чоловічої збірної команди України ГЕВОРГІЗОВА ВОЛОДИМИРА ЮРІЙОВИЧА! Настольный теннис 09:56 | 12 июля 2018 До відома команд клубного чемпіонату України. Настольный теннис 10:26 | 10 июля 2018 Приглашение на международный спортивный турнир Настольный теннис 14:11 | 06 июля 2018 Пішов з життя суддя національної категорії КОЛОМАЦЬКИЙ Сергій Євгенович... Настольный теннис 11:11 | 03 июля 2018 Информация по обсчету рейтинга Настольный теннис 14:56 | 27 июня 2018 До уваги команд Клубного чемпіонату України Настольный теннис 10:26 | 27 июня 2018 До уваги команд Клубного чемпіонату України!