НОК відзначив здобутки українських велогонщиків

15:57 | 27 октября 2015

Сьогодні Олімпійську домівку України відвідали представники велосипедного спорту країни.

В Олімпійському домі президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зустрів президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка, віце-президента ФВСУ Володимира Долгих, гендиректора дирекції ФВСУ Бориса Іванова, головного тренера збірної з велоспорту (шосе) Сергія Матвеєва, срібних призерів перших в історії Європейських ігор Анну Соловей та Андрія Гривка.

Під час зустрічі присутні згадали цьогорічні успіхи українських велосипедистів на міжнародних стартах та окреслили основні завдання збірної України з велоспорту на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, на історичних Євроіграх-2015 Анна Соловей та Андрій Гривко принесли Україні срібні нагороди. Крім того, Яна Беломоіна здобула бронзову медаль на чемпіонаті світу з маунтенбайку (Андорра).

Українці Марлен Зморка і Ольга Шекель стали срібними призерами молодіжного чемпіонату Європи з шосейного велоспорту в Естонії. Наші юні велосипедисти виступили успішно на чемпіонаті Європи серед юніорів на треку в Греції — 4 місце у Володимира Джуса, 5-ті місця у Владислава Кремінського, Віталія Гриньова та Романа Гладиша, 7 місце у Христини Кондратенко.

Були успіхи й у наших паралімпійців — золоту і срібну медалі здобув на чемпіонаті світі на шосе серед паралімпійців Єгор Дементьєв.

«Дуже приємно, що ми бачимо гарну тенденцію виступів наших велосипедистів на міжнародній арені. Віримо, що славні традиції вітчизняного велоспорту будуть продовжені та примножені в олімпійському Ріо-де-Жанейро. Хочеться побажати нашим спортсменам вдалих виступів й здобуття олімпійських ліцензій», — сказав Сергій Бубка.

Він висловив глибоку подяку кожному тренеру за професійну самовіддану роботу та високі результати.

«Хочу також висловити щирі слова вдячності за ефективну роботу Федерації велоспорту України та особисто її президенту Олександру Башенку. Ця людина - яскравий приклад для усіх наших федерацій та меценатів, які підтримують олімпійський рух в Україні та живуть спортом», - додав головний олімпієць країни.

Відзначимо, за підсумками виступів команди в Баку-2015 Олександр Башенко вручив призерам Ігор (Анні Соловей та чоловічій команді за перемогу Андрія Гривка) премії у 200 тисяч гривен.

«2015 — перший «гучний» рік українського велоспорту за останні вісім-дев"ять років. Найголовніше, у цьому році були створені всі передумови для подальшого успішного розвитку велоспорту. Спортсменів необхідно мотивувати й підтримувати, фінансування велоспорту повинно вийти на гідний рівень. Будемо й надалі працювати в цьому напрямку», — відзначив під час зустрічі Олександр Башенко.

Він подякував НОК України та його президенту Сергію Бубці за постійну підтримку.

Президент ФВСУ відзначив, що окрім планової фінансової допомоги, НОК завжди намагається надати додаткову підтримку. Так, за домовленістю Олімпійського комітету Міжнародний союз велосипедистів забезпечив Федерацію 10 сучасними шосейними велосипедами, на потреби збірної України було виділено 100 комплектів спортивної екіпіровки компанії Nike, а також на кошти НОК для Любові Басової була придбана комплектація для велосипеду.

Наприкінці зустрічі лідери збірної України з велоспорту були відзначені нагородами від Національного олімпійського комітету України та подарунками від спонсора НОК компанії «Самсунг» за успіхи на останніх стартах.

Источник
Велоспорт 00:10 | 22 октября 2018 Велоспорт. Рейтинг олимпийского отбора - 2020 в велотреке Велоспорт 07:56 | 06 июня 2018 «РоверОк» до Дня захисту дітей на Кіровоградщині Велоспорт 10:41 | 23 мая 2018 Відбувся Відкритий Кубок Сіверщини з велоспорту на шосе Велоспорт 13:26 | 17 апреля 2018 У Кропивницькому відбулися всеукраїнські змагання з велосипедного спорту на шосе Велоспорт 12:56 | 27 марта 2018 Ірина Попова виграла багатоденні велоперегони в Туреччині Велоспорт 13:56 | 13 марта 2018 У Львівській опері нагородили кращого спортсмена Львівщини у грудні Романа Гладиша Велоспорт 11:26 | 28 февраля 2018 В Апелдорні стартує чемпіонат світу з велотреку Велоспорт 12:41 | 04 января 2018 Велосипедист Роман Гладиш – найкращий спортсмен Львівщини за підсумками спортивного грудня 2017 року Велоспорт 10:41 | 11 декабря 2017 В активі українців 7 медалей етапу Кубка світу з велотреку Велоспорт 10:27 | 10 ноября 2017 «Олімпійські історії» з Андрієм Грівком