У Рівному незабаром може з’явитися сучасний легкоатлетичний стадіон

16:25 | 06 сентября 2013
Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул з робочим візитом відвідав Рівне. Головною метою зустрічі було обговорення стану і перспектив легкої атлетики в регіоні, перевірка стану легкоатлетичних споруд і налагодження співпраці між ФЛУА та владою області.
 
Ігор Гоцул разом з начальником відділу фізичної культури і спорту Рівненської обласної держадміністрації Володимиром Гуділіним та президентом ФЛА Рівненської області Борисом Чулаєвським оглянув спортивну інфраструктуру міста, обговорив нагальні питання з представниками федерації та спеціалістами щодо майбутнього стадіону та розвитку легкої атлетики загалом. Після цього відбулася зустріч з головою Рівненської обласної державної адміністрації Василем Берташом.
 
«Замість запланованих 30 хвилин зустріч тривала півтори години і дала досить продуктивні результати. Я побачив зацікавленість у місцевої влади в розвитку легкої атлетики і спортивних споруд. Це надзвичайно важливо, адже в Рівненській області є багато атлетів які брали участь у чемпіонатах світу та Олімпійських іграх, вигравали медалі для нашої збірної. Зокрема в липні на юніорському чемпіонаті Європи Наталія Прищепа виграла «золото», - говорить Ігор Євгенович. – Ми вдячні владі за увагу, яку вона приділяє «Королеві спорту». Тут є умові для тренувань, але для того, щоб відточувати свою майстерність професіоналам, вони наразі недостатні. Саме з цією метою ми й обговорювали подальшу долю стадіону «Авангард».
 
За підсумками зустрічі з президентом ФЛАУ голова Рівненської облдержадміністрації дав доручення відповідним службам підготувати комплексний проект реконструкції стадіону. На початку жовтня дана концепція буде представлена спільноті.
 
До процесу підготовки проекту будуть активно залучати представників федерації, адже необхідно, щоб при реконструкції стадіону були враховані як вимоги міжнародних федерацій, так і безліч практичних питань, зокрема, щодо зручності атлетів і глядачів.
 
«У нашій області більше 20 атлетів, які входять до складу національної збірної команди України, - говорить Борис Васильович Чулаєвський. – Усі вони тренуються на стадіоні, який давно потребує капітального ремонту. Там усе старе, на доріжках місцями навіть асфальт проглядається. Це все дуже небезпечно для спортсменів і може призвести до травм. Є два невеличкі під трибунні приміщення – 55х5 і 60х5 метрів. Вони, як і все інше, не в належному стані.
 
Звичайно, якщо проект з реконструкцією стадіону втілиться в життя, це буде надзвичайно важливо для нас і, в першу чергу, для наших спортсменів.
 
У Рівному також є вже побудована дитячо-спортивна школа. Вона в центрі міста, на вулиці Здолбунівській. Не вистачає «начинки». Але замість спорту там уже не перший рік базар, відомий в народі як «ринок Дикого». Було б чудово, якби й це місце довели до пуття і використовували за призначенням».
 
Проте лише від реконструювати стадіон замало, переконаний Ігор Гоцул: «Для нас надзвичайно важлива й подальша доля спортивної арени. Не можна, щоб після реконструкції він пустував. Саме тому під час зустрічі ми обговорили ряд питань щодо того, щоб надалі новий «Авангард» приймав змагання і щоб на ньому атлети збірної проводили навчально-тренувальні збори».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік