Учні ліцею «Лідер» влаштували Легкоатлетичне свято

18:40 | 30 апреля 2014
30 квітня, в Києво-Печерському ліцеї №171 «Лідер» відбулося Легкоатлетичне свято, присвячене одному з фундаторів української легкої атлетики Зосимі Синицькому.
 
На Легкоатлетичне свято завтали світові зірки – Наталія Добринська, Аліна Фьодорова, Тетяна Гамера-Шмирко, Віта Паламар і Ірина Герщанеко. Не менш відомими спортсменами були й керівник служби президента НОК України Юрій Тамм і заступник міністра молоді та спорту України Олена Підгрушна, хоча цього разу вони виступали в якості офіційних осіб. А разом з ними – президент ФЛАУ Ігор Гоцул, голова Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Євген Баженков і директор ліцею Дмитро Кравченко.
 
«Легка атлетика тісно переплітається зі шкільною програмою, і з математикою зокрема. У нас всі результати вимірюються в метрах, хвилинах, секундах», - звернув увагу на зв’язок легкої атлетики зі школою Юрій Тамм. І додав: «Спорт – це справжній розвиток, нова техніка, досягнення. Завжди вболівайте за українських спортсменів і тримайте високо український прапор».
 
Євген Баженков, у свою чергу, звернув увагу на те, що успішне навчання в школі має бути поєднане з фізичними заняттями та спортом. «Людина, яка гармонійно розвивається в різних сферах, активно займається своїм здоров’ям і тілом, може досягнути успіхів».
 
***
 
Зосима Синицький був справжнім новатором легкої атлетики. Він запровадив тренування протягом усього року, а також ввів у підготовку легкоатлетів управи зі штангою, за що був, щоправда, жорстко розкритикований. Проте результати учнів Зосими Петровича говорили самі за себе: олімпійський чемпіон Віктор Цибуленко, призер Олімпійських ігор Надія Коняєва, чемпіон Європи Євген Буланчик.
 
«Результати учнів Зосими Петровича Синицького до сьогодні залишаються яскравим прикладом професіоналізму та відданості справі», - зазначив у зверненні до учасників заходу міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.
 
Справжнім новатором сьогодення є й ліцей «Лідер» і його викладач фізичної культури Ліана Копилова. Вона однією з перших в Україні почала впроваджувати на уроках дитячу легку атлетику, пройшла семінари ІААФ, після чого ділилася знаннями з українськими вчителями.
 
Щоб зробити уроки фізичної культури і спорту цікавішими і яскравішими, ФЛАУ подарувала ліцею новий комплект обладнання «ІААФ Дитяча легка атлетика». «Федерація легкої атлетики України повинна займатися не лише спортом вищих досягнень, а й опікуватися дитячим спортом. Для реалізації цієї ідеї ми докладаємо багато зусиль і вдячні вам за вашу роботу», - зазначив Ігор Гоцул, вручаючи комплект обладнання.
 
Як користуватися обладнанням, Ліана Валентинівна з учнями продемонстрували гостям свята під час легкоатлетичної майстерні «Історія та майбутнє». Та перш ніж перейти до фізичних вправ, учні ліцею розім’ялися під музичний супровід і представили всім присутнім справжнє театральне дійство «Легка атлетика – Королева спорту».
 
На завершення свята свої вміння продемонстрували й спортсмени. Разом зі своїми командами вони наввипередки мали пролізти крізь обруч в одну й іншу сторону. Переможцем цього надзвичайно веселого конкурсу стала команда Ірини Геращенко. За старання та підтримку школярі нагородили спортсменів і офіційних осіб пам’ятними медалями.
 
Під час виступу Олена Підгрушна побажала учням ставити перед собою мету, йти до неї і завжди вірити в неї. І додала: «Усі перемоги на будь яких змаганнях, Олімпіадах, як спортивних, так і наукових, починаються зі шкільних лав. Вірте, що переможете, і це обов’язково справдиться».
Фото: Євген ГАНАКОВ, для ФЛАУ
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік