Равіль Сафіуллін: «Моє завдання очевидне – підняти легку атлетику в Україні»

10:20 | 04 ноября 2020
10 жовтня на звітно-виборчій Конференції ФЛАУ Равіля Сафіулліна було обрано президентом Легкої атлетики України. 10 жовтня на звітно-виборчій Конференції ФЛАУ Равіля Сафіулліна було обрано президентом Легкої атлетики України.

Журналіст сайту footballua.tv поспілкувався з Равілем Сафовичем і дізнався про передвиборчу кампанію, хід Конференції, стан справ у ФЛАУ та основні завдання Сафіулліна на посаді президента. Зокрема, мова йшла про те, як виникла ідея балотуватися на цю посаду.

«Я люблю спорт. У своєму житті займався багатьма видами. Але ґрунтовно ввійшов у спортивну сферу після того, як був запрошений у футбольний клуб «Шахтар» у 1994 році. І дуже вдячний «Шахтарю»: фактично, путівку у спортивне життя я отримав завдяки цьому клубу.

З 2005 року я віцепрезидент НОК України. Спортсмени і тренери постійно телефонують, приходять, я спілкуюся з ними. Прекрасно знав ситуацію в легкій атлетиці. Сказати, що вона хоча б задовільна, я не можу. Чув нарікання з боку спортсменів і тренерів на те, що потрібно щось змінювати. У мене були розмови з президентом НОК України Сергієм Бубкою та міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом. Я довго думав і вирішив балотуватися. За тривалістю кампанія була недовгою, але дуже брудною. Для мене вона була восьмою. Тричі - Верховна Рада, двічі - Професійна футбольна ліга. До цього ще двічі обирався у Донецькі місцеві органи влади. Але такої брудної кампанії ніколи не бачив», - розповідає Равіль Сафіуллін.

Як відомо, за кілька днів до Конференції Комітет атлетів ФЛАУ опублікував відкритий лист на підтримку Равіля Сафіулліна. Однією з причин, чому атлети вирішили з ним виступити, було те, що їхній голос на Конференції не враховувався, а вони хотіли бути почутими.

«Було засідання Комітету атлетів, на якому вони висловилися на мою підтримку. А це основні дійові особи – спортсмени і тренери! Всі інші навколо теж задіяні в досягненні результату: лікарі, комплексна наукова група, адміністратори, співробітники стадіону. Але спортсмени позбавлені права голосу у керівних органах Легкої атлетики України. Скільки разів вони зверталися з проханням дати їм право голосу, завжди отримували відмову – тільки дорадчий голос», - говорить Равіль Сафіуллін.

Одне з першого, з чим зіштовхнувся Сафіуллін на посаді президента ФЛАУ, стали рахунки. «Коли я в перший день з"явився в офісі, звісно ж, подивився на рахунки. І на валютному, і на гривневому – нулі. Але і це ще не все, - розповідає Равіль Сафович. - Щодня нам приносять рахунки. Деякі з них не оплачувалися по два роки, є заборгованості по офісу, були взяті кредити. Де ці гроші? Ми нічого не знаємо.

Буквально з першого дня мого перебування у ФЛАУ я запросив аудиторську компанію і попросив, щоб вони проаналізували все не просто за останній рік, а за тривалий період часу. Я хочу бачити, де кошти, тому що картина просто гнітюча. Щорічно Європейська легка атлетика перераховувала 15 тисяч євро, Всесвітня – 25 тисяч євро. А тут всюди мінуси. У ході аудиту, сподіваюся, ми дізнаємося багато».

Щодо основного завдання на посаді президента ФЛАУ, Равіль Сафіуллін говорить наступне: «Завдання очевидне – підняти легку атлетику в Україні. Створити робочу атмосферу, щоб люди бачили, в ім"я чого це все робиться. Створити такі відносини, щоб все це сприяло досягненню результату».

Повний текст інтерв’ю читайте на сайті footballua.tv. Фото (с)LIGA.net
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік