Візит Президента України і перспективи бази у Кремінній

17:50 | 24 октября 2020
«На базі у Кремінній легкоатлети тренуються упродовж багатьох років. «На базі у Кремінній легкоатлети тренуються упродовж багатьох років. Тут до Олімпійських ігор готувався Сергій Бубка, а зараз на зборі перебувають близько 90 спортсменів», - розповідає триразова олімпійська чемпіонка, віце-президент ФЛА Луганської області і старший адміністратор бази у Кремінній Ольга Бризгіна. Про це і не лише про це вона говорила і під час робочої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та видатними спортсменами України у Маріуполі 22 жовтня.

Слухаючи виступ Ольги Аркадіївни, Сергій Назарович Бубка, який також був присутній на зустрічі, відразу запропонував Президенту відвідати базу, тим більше що на ній саме перебуває команда. І попри те, що цей візит не був запланованим, Володимир Зеленський таку ініціативу підтримав.

23 жовтня Володимир Зеленський, Сергій Бубка і Вадим Гутцайт уже були на стадіоні у Кремінній. Зустріч з командою – невід’ємна частина таких візитів. Президент України приділив увагу всім. Вперше за багато років у Кремінній зібралася майже вся команда, а не лише представники окремих видів. Такі збори дуже об’єднують атлетів і є важливими, особливо перед Олімпійськими іграми.

Після спілкування зі спортсменам і тренерами почалося знайомство з базою. «Наша база – унікальна. Вона у лісі, тут такі клімат і повітря! Це потрібно відчути. Цього року відбулася реконструкція стадіону, тепер у нас якісне покриття, сучасні адміністративний корпус і підтрибунні приміщення, де, зокрема, базуватиметься центр для відновлення. Також ми показали басейн, який був зданий ще у 2017 році, і зал важкої атлетики, - розповідає Ольга Аркадіївна. – Володимир Олександрович був вражений побаченим.

Тут також буде «Зала слави». І, що особисто мені надзвичайно приємно, у рамках державного проекту «Україна – чемпіон» базі присвоять ім’я нашої сім’ї – Ольги і Віктора Бризгіних.

У нас поки що відкриті питання манежу і тренажерної зали. До цього візиту у планах було будівництво невеличкого манежу-«дутика» на чотири доріжки. Але побачивши базу і скільки землі під все виділено, було запропоновано побудувати тут повноцінний манеж, у якому якраз і розміщуватиметься тренажерна зала. Президент України цю ідею радо підтримав, сказавши, що якщо вже щось робити, то потрібно робити це добре, звернувся до губернатора області з тим, щоб не затягувати будівництво і щоб уже через рік тут була бодай споруда та дав розпорядження щодо вирішення цього питання.

Така увага і підтримка від Президента України дуже цінні для нас. Тож нам лиш залишається з новими силами почати рухатися далі і втілювати все заплановане у життя».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік