Нова мета Івана Гешка

19:20 | 02 октября 2020
Президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав Чернівецьку область. Президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав Чернівецьку область. Там відбулася знакова для нашого виду спорту подія: віцепрезидент ФЛАУ чемпіон світу з бігу на 1500 метрів Іван Гешко прийняв рішення балотуватися на посаду голови Кіцманської об’єднаної територіальної громади.

- На моїй пам’яті це перший випадок, коли чемпіон світу з легкої атлетики вирішив стати міським головою, - розповідає Ігор Гоцул. – Це дуже важливо для всієї української легкої атлетики. І аби підтримати нашого колегу та товариша, щось підказати йому, а також обговорити моменти майбутньої співпраці у разі його обрання, я і прибув до Буковини.

Тут відкривається цікавий пласт. В Кіцмані виріс не лише Іван Гешко. Коли він почав показувати результати, до його тренера Георгія Миронюка почали з’їжджатися переймати досвід та тренуватися багато тренерів та бігунів на середні дистанції. Багатьом з них потім вдалося себе реалізувати. І ще тоді виникла ідея створення в цьому містечку поблизу Чернівців невеликого

тренувального центру, який би спеціалізувався саме з бігу на середні дистанції. Щоб тут можна було збиратися, тренуватися, обмінюватися досвідом. Зокрема, в Кіцмані поруч зі школою обладнаний кампус, розрахований на проживання 20 осіб. Це все було обладнано силами президента Федерації легкої атлетики Чернівецької області Валерія Чинуша, безпосередньо Івана Гешка та тих людей, які його знають та підтримують. Там проживали та тренувалися спортсмени, адже поруч знаходиться чудовий ліс, з покриттям, яке підходить для тренувань легкоатлетів. Спортсмени та тренери дослідили вже всі його закутки, є багато напрацювань, виміряних відрізків. Там можна плідно та успішно тренуватися.



Також в Кіцмані є невеликий стадіончик, на якому свого часу тренувався Іван. Зараз він знаходиться далеко не в найкращому стані, але вже готовий проєкт його реконструкції. І є надія, що наступного року її буде реалізовано. Таким чином матимемо базу, на якій можна буде проводити тренування, і не лише місцевих легкоатлетів (в Кіцмані є секція з нашого виду спорту), але й відновити «паломництво» з усіх усюд спортсменів та тренерів до Івана Гешка. Адже він не просто титулований спортсмен найвищого рівня. Іван дуже глибоко занурився в методику тренувань, серйозно вивчав це питання, добре знає та розуміє багато специфічних моментів. Він готовий і надалі консультувати спортсменів, тренерів, допомагаючи їм зростати, опановувати премудрості підготовки спортсменів високого класу саме з бігу на середні дистанції.



На мою думку, створення такого кластеру могло б бути гарним та успішним проєктом. І якщо Івану Гешку вдасться стати міським головою, то подібне співробітництво може отримати новий імпульс. Адже будуть задіяні можливості територіальної громади, підключені додаткові ресурси, що лише розів’є цю ідею і зробить її ще більш продуктивною. Тому всі ми, українська легкоатлетична спільнота, маємо зараз усіляко підтримати Івана!
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік