Тренувальна легкоатлетична база в середньогір’ї з’явиться у Верховині

16:35 | 27 сентября 2020
Цього тижня президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав з робочим візитом Івано-Франківську область. Цього тижня президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав з робочим візитом Івано-Франківську область. Основна мета поїздки та ж сама, як і більшість аналогічних, які здійснює керманич ФЛАУ по країні в останні роки – розбудова легкоатлетичної інфраструктури. Про її результати Ігор Гоцул розповів пресслужбі Федерації.

- Цього разу разом з заступником голови Івано-Франківської ОДА та депутатом облради Сергієм Басарабом, ми відвідали декілька розташованих в горах Івано-Франківщини місць, щоб визначити ті, де можна облаштувати легкоатлетичний стадіон для проведення тренувальних зборів в умовах середньогір’я. Варто відзначити, що наша співпраця з паном Басарабом триває вже давно, він активно допомагає легкій атлетиці. За його допомогою ми реалізували в регіоні декілька проєктів. Не раз обговорювали і питання створення середньогірної бази. І ост зараз ми відвідали селища Кути, Верховина та Ворохта. Оглянули наявні там стадіони, іншу інфраструктуру (готелі, місця для харчування, тощо), оцінили фактори, які можуть нас наблизити чи, напроти, віддалити від втілення нашої мети. Потім результати нашої поїздки ми обговорили з начальником облспортуправління Орестом Оклієвичем та президентом ФЛА Івано-Франківської області Віталієм Матешком.



І у підсумку дійшли висновку, що оптимальне рішення на сьогодні – реконструкція стадіону в Верховині. Він розташований в самому центрі міста, має 400-метрову доріжку по колу, поле з трав’яним газоном. Поруч знаходяться гарного рівня готель, багато садиб зеленого туризму, які дозволяють отримати проживання на будь-який смак. Стадіон знаходиться на балансі районної ради, яка, як і облрада, зацікавлена в реалізації проєкту. А тому ми бачимо його досить реальним. Найближчого тижня фахівці ФЛАУ підключаться до остаточної підготовки концепції цього стадіону (попередньо – з шістьома доріжками по колу). До кінця року буде зроблено проєктно-кошторисну документацію, а наступного ми плануємо здійснення реконструкції та введення арени в експлуатацію.

Друга частина моїх зустрічей була присвячена стадіону Івано-Франківського Національного університету нафти і газу. Разом з Віталієм Матешком ми зустрілися з ректором університету, проректором, а також з людьми, яким доручено здійснювати безпосередню експлуатацію арени. Ми обговорили наші плани, пов’язані зі стадіоном – проведення національних і в перспективі міжнародних змагань, і що має зробити зі свого боку Федерація, а що Університет, аби вони реалізувалися. Зрозуміло, що головною перешкодою, яку нам спільно потрібно подолати, є завершення сертифікації стадіону. І ми домовилися спільно довести цю роботу до логічного кінця.

Також ми обговорювали взаємодію з Університетом в частині створення умов навчання там наших провідних спортсменів. Розуміння з боку керівництва вишу та готовність створювати такі умови є. Наразі готується інформація, як буде здійснюватися таке навчання, за яких умов. І незабаром ми разом з Університетом її оприлюднимо, аби спортсмени та тренери знали, що окрім інших опцій у них також буде можливість отримати освіту в такому престижному навчальному закладі.



Окрім цього з керівництвом Університету ми обговорили облаштування додаткових майданчиків біля стадіону. Зокрема зараз завершується ремонт підтрибунного приміщення, яке буде використовуватися як нестандартний легкоатлетичний манеж і дозволить проводити розминку і тренування за поганої погоди. Окрім цього поруч зі стадіоном найближчим часом буде обладнане поле для довгих метань, сектори для стрибків, розминочка, а також тирсова доріжки.

За нашою рекомендацією керівництвом Університету було створено спортивний клуб, спеціальна служба стадіону, а також визначені особи, відповідальні безпосередньо за ефективну експлуатацію стадіону та обладнання. Найближчим часом Івано-Франківськ має отримати додаткове обладнання, яке було закуплене за кошти держбюджету і частина якого за пропозицією ФЛАУ була розподілена в це місто. Зі стадіонною службою ми обговорили і надали свої побажання щодо максимально ефективного використовування обладнання і одночасно дбайливого, аби воно якомога довше прослужило легкій атлетиці.

Ну і окремим пунктом було обговорення юнацького чемпіонату України (2005-2006 рр.н.), який 15-16 жовтня відбудеться на цій арені. Це історична подія для міста, адже то буде перший чемпіонат України з легкої атлетики, який відбудеться в місті саме на стадіоні, а не з позастадіонних видів. Гостинні господарі готують низку сюрпризів, які будуть направлені на те, щоб спортсменам, тренерам та представникам команд було в місті цікаво та комфортно.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік