Тріумф підопічних Ігоря Сташка в Ковелі

20:20 | 15 сентября 2020
Столичні спортсмени були поза конкуренцією на чемпіонаті України з півмарафону, який відбувся 13 вересня в Ковелі. Столичні спортсмени були поза конкуренцією на чемпіонаті України з півмарафону, який відбувся 13 вересня в Ковелі. Про найцікавіше з волинського старту прес-службі ФЛАУ розповів головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук.

- Нинішній ковельський півмарафон був особливим, святковим для міста. Адже цього року місто святкує 90-річчя від дня проведення першого ковельського марафону. На жаль, карантинні заходи не дали змоги відзначити цей ювілей повною мірою. Довелося скасувати дитячі забіги, змагання проводилися лише серед дорослих в різних вікових групах. Окрім дистанції 21,0975 м були проведені забіги для аматорів на 7 та 15 км.

Безпосередньо в чемпіонаті України взяло участь близько 40 спортсменів. Доволі гарний показник з урахуванням того, що певну кількість сильних потенційних учасників у нас «відбив» Тернопіль, де напередодні відбулися змагання з бігу на 10 км з гарним призовим фондом. Тим не менш, ковельський старт вдався. У чоловіків впевнену перемогу здобув киянин Богдан-Іван Городиський. Половину дистанції він біг в групі, а на 11-му кілометрів пішов у відрив, почав штампувати кілометри по 2 хвилини 53 секунди і на фініші з результатом 1.04.00 випередив більш ніж на хвилину срібного призера, свого земляка Миколу Нижника. У жінок ми очікували на боротьбу між киянкою Євгенією Прокоф’євою, Вікторією Хапіліною з Донеччини та волинянкою Олександрою Шафар. Але Прокоф’єва дуже гарно і спокійно виглядала на трасі і впевнено перемогла з дуже високим результатом – 1.11.14.

Хочу висловити слова подяки організаторам, перш за все Сергію Панасюку. Все пройшло на дуже високому рівні, з дотриманням антикоронавірусних вимог. Траса була гарно підготовлена. У порівнянні з попередніми роками було змінено маршрут, сертифіковано. Старт було призначено на 9 ранку, коли температура була 11-12 градусів. За годину, коли учасники фінішували, повітря прогрілося до 18-ти. Отож бігли всі на свіжому повітрі, по новому асфальту. Траса пролягала кварталами міста, в три кола. Хтось жалівся на велику кількість поворотів, але більшості учасників вона все-таки сподобалася. Ну і приємно, що в цей не простий з фінансової точки зору час організаторам вдалося заснувати призовий фонд, який було поділено між призерами чемпіонату.

Отож, тепер у нас на черзі – чемпіонат світу з півмарафону, який стоїть в календарі ІААФ (і сподіваємося, нікуди не дінеться) 17 жовтня в Гдині (Польща). Виконавчий комітет ФЛАУ затвердив склад збірної України на нього ще в березні, за 4 тижні до дати, на яку світову першість було заплановано з самого початку – Ігор Олефіренко, Роман Романенко, Олександр Сітковський, Софія Яремчук, Ольга Скріпак та Тетяна Вернигор. Керуючись спортивним принципом, адже ці спортсмени заслужили право виступити в Гдині, з того складу нікого не прибирали, а лише додали до делегації по одному стаєру у чоловіків та жінок, переможців нинішнього чемпіонату України-2020 з півмарафону, а також одного тренера. Новобранцями стали Богдан-Іван Городиський, Євгенія Прокоф’єва та Ігор Сташко, який є наставником їх обох. Додам, що якраз цей дует спортсменів є чемпіонами України з марафонського бігу завоював ліцензії на Олімпійські ігри.

Також «за інші кошти» виказав бажання поїхати на чемпіонат світу срібний призер нинішньої національної першості Микола Нижник. Оскільки за регламентом ми можемо у чоловіків та жінок везти по 6 спортсменів, на мою думку, Виконкому ФЛАУ нічого не завадить затвердити і кандидатуру Миколи. Отож, команда у нас збирається доволі солідна, спроможна показати в Польщі гарний результат – адже там буде розігруватися як особиста, так і командна першість.

З повними результатами змагань можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік