Жоржу Каруці присвоєно звання «Почесний член ФЛАУ»!

15:05 | 12 августа 2020
Конференція Легкої атлетики України на своєму останньому засіданні за поданням ФЛА Дніпропетровської області прийняла рішення присвоїти Жоржу Андрійовичу Каруці звання «Почесний член ФЛАУ»! За це рішення одностайно проголосували всі делегати Конференції. Конференція Легкої атлетики України на своєму останньому засіданні за поданням ФЛА Дніпропетровської області прийняла рішення присвоїти Жоржу Андрійовичу Каруці звання «Почесний член ФЛАУ»! За це рішення одностайно проголосували всі делегати Конференції.

Жорж Каруца є Заслуженим тренером України, Заслуженим вчителем України, Почесним громадянином м. Кривий Ріг. Нагороджений знаками «За заслугу перед містом» III-го, II-го, та I-го ступенів. Нагороджений вищою профспілковою нагородою ВЦРПС «За відмінну працю в профспілці», Почесною відзнакою голови Дніпропетровської обласної ради. Жорж Андрійович переможець 10-го ювілейного регіонального конкурсу «Світоч Придніпров’я – 2012» в номінації «Кращий вчитель Придніпров’я», лауреат обласної педагогічної премії – 2018. Каруца Ж.А. відзначений Подяками Національного Олімпійського Комітету, Федерації легкої атлетики України та дипломом Міністерства молоді та спорту.

Каруца Жорж Андрійович після закінчення Київського державного інституту фізичної культури з 1961 працював у Криворізькому гірничорудному інституті на посаді викладача фізичної культури, а з 1964 року – на посаді старшого викладача. З 1974 по 1987 рік працював на посаді голови об"єднаного профспілкового комітету Криворізького гірничорудного інституту. Протягом п"яти скликань був депутатом Центрально-Міської районної ради у місті Кривому Розі. Був кандидатом в депутати Верховної Ради України у 1994 році.

З серпня 1987 року працює на посаді вчителя фізичної культури комунального закладу освіти «Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Дніпропетровської обласної ради». Має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та педагогічне звання «учитель-методист». За час роботи в ліцеї Жорж Андрійович зарекомендував себе як досвідчений, творчий вчитель, майстер своєї справи. Має ґрунтовну, відповідну сучасним вимогам, теоретичну підготовку. Досконало володіє прийомами моделювання нестандартних уроків. Впроваджує в навчально-виховний процес провідні ідеї гуманізації навчання та виховання учнів. Має численні методичні авторські розробки з фізичної підготовки. Є автором програми викладання фізичної культури в ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, затвердженої Міністерством освіти та науки України та Міністерством оборони України.

Жорж Андрійович є постійним організатором семінарів зі спортивно-масової роботи міського, обласного рівнів: для вчителів, тренерів і суддів з легкої атлетики. За час педагогічної роботи підготував більше 150 чемпіонів, призерів, переможців Всеукраїнських змагань з легкої атлетики та допризивної підготовки молоді. З 1965 року Жорж Андрійович є головою Федерації з легкої атлетики м. Кривого Рогу, був головою колегії суддів з легкої атлетики Дніпропетровської області, членом Президії Всеукраїнської колегії суддів. Активно приймає участь в проведенні змагань з легкої атлетики всіх рівнів, до міжнародних. Визнавався кращим суддею України декілька разів. Постійно входить до десятки кращих суддів України.

Також про Жоржа Каруцу читайте в матеріалі першого президента ФЛАУ Юрія Тумасова «Діти війни: Жорж Каруца».

Вітаємо Жоржа Андрійовича з цим визнанням!
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік