Інфраструктура Кропивницького та делегати на Конференцію ФЛАУ

17:20 | 10 августа 2020
Наприкінці минулого тижня президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул здійснив робочий візит до Кропивницького. Наприкінці минулого тижня президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул здійснив робочий візит до Кропивницького. Мета поїздки – продовження роботи над розвитком легкоатлетичної інфраструктури в регіоні, а також участь в Конференції Федерації легкої атлетики Кіровоградської області, членом якої є пан Гоцул.

- Ми послідовно продовжуємо займатися питанням розвитку в країні інфраструктури, - розповідає Ігор Гоцул. – Нещодавно ми вже повідомляли, що в Кропивницькому завершено реконструкцію

стадіону місцевого педуніверситету. Зараз на ньому вже відбувається тренувальний процес. Зокрема, під час мого візиту, займалася група одного з наших провідних тренерів зі стрибків у висоту Геннадія Здітовецького, в якій є два претендента на участь в Олімпійських іграх. Це невеликий тренувальний стадіон, на якому як можуть проводити заняття спортсмени-професіонали, так і відточувати своїх навички в якісних умовах (а не на асфальті, як це було раніш), майбутні тренери та вчителі фізкультури, які навчаються в цьому учбовому закладі.

Окрім цього вже достатньо тривалий час в Кропивницькому відбувається реконструкція спортивного манежу СДЮШОР №2. Впродовж неї в цей процес декілька разів вносилися зміни. Коли всі роботи завершаться, це буде найбільший в Україні легкоатлетичний зал. Він, на жаль, не буде стандартним легкоатлетичним манежем, але дозволятиме проводити тренувальний процес в комфортних умовах. Також там можна буде сертифікувати декілька секторів, щоб показані під час змагань результати були визнані світовою спільнотою. На цьому об’єкті завершені майже всі роботи. Залишилося лише постелити синтетичне покриття, основа під яке, дуже гарної якості, вже зроблена. Ми дуже уважно слідкуємо за цим процесом, адже виникали досить дивні для нас дискусії – стелити там стандартне сертифіковане покриття, чи шукати дешевші варіанти. Нас такі питання насторожують, наша позиція тут жорстка, і ми її будемо відстоювати на всіх рівнях: це має бути сертифіковане легкоатлетичне покриття.



Цей манеж знаходиться в підпорядкуванні Кіровоградської облдержадміністрації. Відсутність на даний момент призначеного її керівника дещо ускладнює цей процес. Але ми сподіваємося, що найближчим часом його призначать, після чого ми вже на рівні керівників продовжимо цю дискусію. Планується, що до кінця цього року манеж буде введено в експлуатацію, що дозволить замкнути тренувальний процес в Кіровоградській області: влітку можна буде займатися на двох гарних стадіонах, які є в місті, а в холодну пору року - в манежі, в тому числі і проводити там НТЗ національного рівня.



Третім спортивним об’єктом Кропивницького, який є предметом нашого особливого контролю, є стадіон «Зірка». Це приватний стадіон, який було реконструйовано та обладнано без копійки залучення державних коштів, виключно ресурсами власника однойменного футбольного клубу. В якийсь момент тут виникли з одного боку технічні проблеми (в одному місці основа доріжки трохи припіднялася, що створює небезпеку для спортсменів, і як результат ми змушені були відмовитися від проведення там цьогорічних змагань), з іншого боку є проблема недостатньої зацікавленості власника у відновленні цього стадіону і покриття зокрема. Ця проблема пов’язана не з нашим співробітництвом, а з, на наш погляд, недалекоглядною політикою керівництва міста та області. Власник де мотивувало те, що місцева влада використовувала всі наявні важелі впливу, аби отримати стадіон в безкоштовне користування своїми ДЮСШ, загальноосвітніми школами, для проведення інших своїх заходів. В короткостроковій перспективі це добре, економить кошти. Але в довгостроковій – дуже погано, бо зараз ми ризикуємо втратити для легкої атлетики об’єкт, реконструкція та обладнання якого обійшлися в декілька мільйонів доларів. Це – найсучасніше покриття компанії «Мондо», це - стадіон, на якому ми провели велику кількість національних чемпіонатів, на якому було показано багато високих результатів. І ми дуже зацікавлені, щоб цей стадіон відродився. Тому ми продовжуватимемо наші зусилля з пошуку компромісу. Щойно буде призначене керівництво області, а також відбудуться місцеві вибори, ми розпочнемо роботу з новими місцевими керівниками, а також продовжимо стосунки з нинішнім власником стадіону, щоб знайти рішення. Після попередніх консультацій, які відбулися у мене під час цієї поїздки, варіанти вирішення цих питань вже є.



Також під час візиту до Кропивницького я взяв участь в Конференції ФЛА Кіровоградської області.

Декілька днів тому було прийняте рішення про проведення цього року звітно-виборчої Конференції ФЛАУ, і зараз територіальні ФЛА починають процес визначення своїх делегатів на цю Конференцію, а також, хто важчає за потрібне, висунення своїх кандидатів на керівні посади Легкої атлетики України. Відповідно до Статуту ФЛАУ, таке висунення – це виключно компетенція ТФЛА, і Кіровоградська федерація проводила свою конференцію, щоб виконати цю функцію. Я також взяв в ній участь, адже хоч давно не живу в Кропивницькому, постійно зберігаю свій зв’язок з цією організацією і є її членом. Адже саме вона давала мені путівку в життя, багато в чому вплинула на формування мене як легкоатлетичного фахівця. Як член ФЛА Кіровоградської області піж час цієї Конференції я звернувся до делегатів з проханням виказати мені довіру і висунути мою кандидатуру на посаду Президента ФЛАУ. І я вдячний колегам, які удостоїли мене честі і одностайно підтримали мою кандидатуру. Також були визначені делегати на звітно-виборчу Конференцію ФЛАУ від Кіровоградської ТФЛА – це я, президент ФЛА Кіровоградщини Ігор Андрощук та відповідальний секретар федерації Валерій Заботкін.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік