У вересні очікуємо на введення в експлуатацію відреконструйованого львівського стадіону «Скіф»!

18:05 | 05 июля 2020
Цього тижня відбувся робочий візит президента Легкої атлетики України Ігоря Гоцула до Львова. Цього тижня відбувся робочий візит президента Легкої атлетики України Ігоря Гоцула до Львова. Його основною метою була перевірка процесу реконструкції стадіону Львівського державного університету фізичної культури «Скіф».

- Цим проєктом ми займаємося вже тривалий час – разом з керівництвом Університету, ФЛА Львівської області, іншими інституціями, які підключаються до нього на різних етапах, - розповів Ігор Гоцул. - Дане питання для української легкої атлетики дуже важливе – з огляду і на стратегічне розташування Львова, і тих традицій, які були і продовжують існувати у цьому місті, на цьому стадіоні і, зокрема, на цій кафедрі. І зараз приємно відзначити, що ми виходимо на фінішну пряму.

Я відвідав стадіон «Скіф» разом з ректором Університету, профільним проректором, в одній особі президентом ФЛА Львівської області та завкафедрою легкої атлетики, начальником облспортуправління та представником компанії-підрядника. Зараз завершуються роботи з облаштування основи під легкоатлетичне покриття. Ми пройшли по стадіону, подивилися що відбувається, обговорили існуючі проблемні моменти та питання, які потребують рішення найближчим часом. Але в цілому ситуація виглядає дуже оптимістично. За тиждень мають бути завершені роботи з облаштування основи. Після цього компанія-підрядник з вкладання покриття приступає до виконання своїх робіт. Згідно з графіком вона має їх завершити до 1 серпня. Зрозуміло, що це можливо за сприятливої погоди, оскільки ці роботи можна виконувати лише в сухий період. Але в будь-якому випадку у нас є невеликий запас міцності, тому що потім ще тиждень необхідно для нанесення розмітки. І навіть з урахуванням можливої затримки ми зможемо до 1 вересня вийти до повного введення стадіону в експлуатацію. Фінальною крапкою всіх робіт має бути його сертифікація. Згідно з проєктом закладено сертифікацію на 2-гу категорію ІААФ.



Поруч з цим стадіоном планується облаштувати ще два тренувальних стадіони – метальний сектор також на території Університету фізкультури, а в межах декількох хвилин ходьби – стадіон Львівського національного університету імені Івана Франка. Таким чином ми матимемо гарний сучасний цільний комплекс, який дозволятиме проводити і тренувальний процес для студентів та спортсменів, і змагання національного рівня, а також міжнародні змагання.

Ми домовилися, що одним з перших кроків в напрямку отримання Львовом міжнародних змагань буде проведенні в місті наступного року засідання Виконавчого комітету Європейської Атлетики. Наші колеги підтримують цю ідею, і обов’язковою складовою в програмі проведення Виконкому має бути якраз відвідування високими гостями з ЄА стадіону «Скіф». Щоб вони на власні очі переконалися, на скільки цей об’єкт цікавий, відповідає міжнародним стандартам, і одночасно перейнялися його традиціями та духом.

Я виконав під час візиту до Львова ще декілька приємних місій. Вручив сертифікат відповідності стандартам ІААФ сектору зі стрибків у висоту спорткомплексу «Скіф». Передав нашим колегам Навчальні програми «Легка атлетика для ДЮСШ». Ми вже повідомляли, що вони розроблені та надруковані. З електронною версією можна ознайомитися на сайті ФЛАУ. А от розповсюдження друкованих екземплярів було відкладено через обмеження, пов’язані з карантином. І зараз, у зв’язку з їхніми послабленнями, ми приступили до розповсюдження Програми по областях.

Також у мене відбулася окрема бесіда з президентом ФЛА Львівської області Ярославом Свищем – щодо низки моментів, пов’язаних з поточними легкоатлетичними справами. Зокрема ми продовжуємо нашу роботу з організації проведення заходів з підвищення кваліфікації тренерів з легкої атлетики силами ФЛАУ та Львівського університету фізичної культури. Цей проєкт є для нас важливим, і у разі його успішності ми його плануємо розповсюдити на інші регіони. Окрім цього на кафедрі легкої атлетики цього вишу працює велика кількість фахівців, які, зокрема, беруть участь в роботі комплексної наукової групи збірної Україн з легкої атлетики. Ми обговорили побудову подальшого співробітництва в цьому напрямку. Також обговорили наступне: майбутня поява стадіону призведе до потреби в низці обов’язкових моментів – підготовки суддів, придбання інвентарю, його професійного використання та зберігання.

Також Ярослав Свищ показав нещодавно придбану форму для збірної Львівської області з легкої атлетики. Як ми вже казали, ініціативу ФЛАУ щодо виступу на національних змаганнях збірних областей в єдиній формі знайшла підтримку в більшості ТФЛА, зокрема і Львівській. Ця ініціатива дозволила львів’янам придбати таку форму. А значить, наші змагання будуть ще більш видовищними.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік