Ігор Гоцул: «Робота над проведенням національних змагань триває за графіком»

16:20 | 28 июня 2020
Останнім часом серед легкоатлетичної спільноти почали ширитися чутки щодо можливого скасування національних чемпіонатів, які призначені на серпень. Останнім часом серед легкоатлетичної спільноти почали ширитися чутки щодо можливого скасування національних чемпіонатів, які призначені на серпень. Прокоментував їх президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул:

- Жодних планів сьогодні щодо перенесення або скасування змагань не існує. Більш того, ми як і раніш, маємо твердий намір докласти максимум зусиль, щоб всі змагання відбулися в належні

терміни. Основні чемпіонати України заплановані на серпень в Івано-Франківську та Луцьку. Щодо Івано-Франківська – наразі завершується процедура сертифікації стадіону Національного технічного університету нафти і газу. Ми направили запити керівництву міста та області щодо їхньої готовності прийняти ці змагання і забезпечити всі належні умови для учасників. Щойно сертифікацію буде закінчено, ми будемо більш наполегливо спілкуватися з ними щодо цього питання.

Луцьк має в нашому календарі як свої змагання, так і є запасним містом для чемпіонатів, запланованих в Івано-Франківську (на випадок, якщо сертифікація стадіону з якихось причин затримається). Днями в мене відбулася розмова з керівництвом Луцька. Столиця Волині налаштована на те, щоб забезпечити всі умови для проведення всіх чемпіонатів в цьому місті. Тому тут у нас ситуація дуже оптимістична.

Щодо великих міжнародних змагань. ІААФ та ЄА основні свої чемпіонати, як вже повідомлялося, перенесли або скасували. Тим не менш вже починають проводитися невеликі змагання на запрошення, і можливість участі в них наших атлетів залежатиме зокрема від відкриття кордонів. Щодо чемпіонатів Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій, які заплановані на вересень, то кілька днів тому я спілкувався з президентом АБАФ Доброміром Карамаріновим. В цій організації також налаштовані зробити все можливе, аби їхні чемпіонати відбулися.

Зрозуміло, є багато складнощів – і можливість мандрувати між країнами, різний ступінь відкритості країн в залежності від розповсюдження там коронавірусу та заходів які вживаються їхніми урядами. Але станом на сьогодні жодних розмов щодо скасування або перенесення цих чемпіонатів не ведеться.

Водночас, всі ми розуміємо ситуацію, яка склалася в нашій країні і світі через коронавірус. Достеменно спрогнозувати подальший розвиток подій не може ніхто. Ми з певною пересторогою спостерігаємо за сумною статистикою, яку останнім часом наводить Міністерство охорони здоров’я України. І тому ми всі маємо розуміти ризики, які на сьогодні існують. В тому числі і з проведенням змагань. ФЛАУ уважно моніторить ситуацію і буде діяти в залежності від обставин.

Ми вже повідомляли про те, що у нас розроблено декілька планів дій, і вони будуть реалізовуватися в залежності від розвитку ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу. Про будь які наші дії або можливі зміни з цього приводу ми будемо легкоатлетичну спільноту оперативно інформувати. Але нагадаю: пандемія триває, і те, як швидко ми її здолаємо, залежить від кожного з нас. Будьте обережні, вживайте всіх необхідних заходів безпеки. І до зустрічі на стадіонах!
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік