Наукові праці, присвячені побудові тренувального процесу в ходьбі та марафоні

16:05 | 01 июня 2020
Тренерський склад збірної України з видів витривалості, згідно з планом своєї діяльності, провів роботу щодо складання методичних рекомендацій стосовно підготовки та участі у змаганнях спортсменів вищої кваліфікації. Тренерський склад збірної України з видів витривалості, згідно з планом своєї діяльності, провів роботу щодо складання методичних рекомендацій стосовно підготовки та участі у змаганнях спортсменів вищої кваліфікації.

До уваги фахівців надаються розроблені методичні матеріали зі спортивної ходьби та марафонського бігу - видів легкої атлетики, які будуть представлені у програмі олімпійських ігор у 15 дисциплінах. Розраховуємо, що за результатами виступів у змаганнях вони внесуть вагомий внесок до успіхів олімпійської команди з легкої атлетики у складі національної збірної країни, адже види витривалості, які складають більше як 30% видів легкої атлетики, отримають корисну інформацію щодо розподілу тренувальних навантажень саме напередодні найважливіших змагань.

У матеріалах викладено основні аспекти підготовки скороходів та марафонців – побудова навантажень за принципом чергування і розподілу в часі, структурних блоків: мезоциклів, періодів, етапів, мікроциклів, тренувальних днів, які суттєво доповнюють стратегію підготовки бігунів на середні та довгі дистанції в умовах проведення змагань на стадіоні, що викладені у матеріалі «Особливості підготовки легкоатлетів з бігу на витривалість в сучасних умовах», який було також нещодавно опубліковано.

З матеріалом «Аспекти побудови тренувального процесу спортсменів високої кваліфікації, які спеціалізуються у спортивній ходьбі» (автори: Тобіас Д. Ю. –старший тренер штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики зі спортивної ходьби; Соломін А. В. – майстер спорту СРСР міжнародного класу з легкої атлетики, екс-рекордсмен світу; Совенко С. П. – провідний тренер КНГ штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики) можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.

З матеріалом «Структура тренування бігунів на заключному етапі підготовки до змагань з марафонського бігу» (автори: Романчук С. І. – головний тренер штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики у видах витривалості; Барановский Д. Я. - майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики у марафонському бігу, рекордсмен України; Кропта Р. В. – керівникКНГ штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики) можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.

Постійне місцезнаходження на офіційному сайті ФЛАУ цих та інших наукових праць: пункт меню «Змагання» - підпункт меню «Спортсменам, тренерам, суддям» - розділ «Методичні матеріали».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік