Більшу частину легкоатлетів вже вдалося повернути з закордонних зборів

19:20 | 27 марта 2020
Легка атлетика України, згідно з наказами Мінмолодьспорту та Кабміну, продовжує займатися питанням повернення українських легкоатлетів з закордонних зборів до України. Легка атлетика України, згідно з наказами Мінмолодьспорту та Кабміну, продовжує займатися питанням повернення українських легкоатлетів з закордонних зборів до України. Про ситуацію станом на вечір 27 березня розповів головний тренер збірної України Вячеслав Тиртишник:

- Увечері 26 березня повернулися всі дев’ять осіб, які у нас перебували на зборі в Південно-Африканській Республіці. Дуже приємно, що нам це вдалося зробити, адже це дуже віддалена від нас країна. Атлети та тренери успішно вилетіли з Йоганнесбурга, і з пересадками в Аддис-Абебі та Стамбулі вони повернулися до Києва. Також 26 березня автомобільним транспортом повернулися з Польщі, де перебували на зборі в Шклярска-Порембі, шість осіб, і сьогодні близько десятої вечора рейсом з Варшави в Україну прилетять ще четверо.

Також сьогодні двома рейсами з Туреччини повернулися 44 наших атлети, тренера та фахівця. Більшій частині вдалося організувати прямий переліт з Анталії, друга група летіла через Стамбул. У них була велика затримка рейсу, вони близько доби провели в Стамбулі, але, на щастя, о 14:00 їхній літак приземлився в Україні.

За необхідності, кого не зустрічали рідні чи друзі, ми для всіх організували автотранспорт, аби доставити атлетів по домівках в інші міста України. Адже міжміського сполучення зараз не має. Це були мінівени такого розміру, яким дозволено здійснювати в країні пасажирські перевезення.

Отож у нас зараз залишилося 23 особи в Португалії, 20 в Киргизстані та одна атлетка (Ольга Ляхова) в Кенії – окрім тих, хто перебуває на зборах за кошти ФЛАУ і Мінмолодьспорту, це також ті, хто там знаходиться коштом ШВСМ, облспортуправлінь тощо. Зараз вильотів ні з Португалії, ні з Киргизстану не має. У нас вчора був зв’язок з українськими консулами в цих державах. Вони запевнили, що попри скасування перельотів, вони на всяк випадок все одно займаються організацією рейсу. Велика ймовірність, що ці рейси будуть організовані, адже охочих відлетіти багато – і з Португалії, де живе багато українців, і з центру середньоазіатського регіону – Алмати. Наразі формуються списки, і нас запевнили – якщо літак буде, то наші спортсмени будуть в перших рядах.

Не вирішеним залишається питання і щодо Ольги Ляхової. Вона займається в Кенії ще з декількома спортсменами з групи її тренера Томаша Левандовскі. Абсолютно всі наші спортсмени, які ще залишаються за кордоном, зареєстровані в посольствах, про їхнє місцеперебування знають, в консульствах є їхні контакти. І за найменшої нагоди їм допоможуть.

Ті, хто залишилися на закордонних зборах з тієї причини, що неможливо звідти вилетіти – всім знаходження на НТЗ продовжується, вони будуть забезпечені фінансово на тих самих умовах, як і до цього – харчуванням, проживанням і, де це можливо, умовами для тренувань. Де вхід на стадіони заборонено, як наприклад в Португалії, – атлети користуються парками, пляжами на узбережжі. В Киргизстані знаходиться група витривалості, отож їй стадіон не особливо потрібен, а значить вони як тренувалися, так і продовжують виконувати свій процес. Це ж стосується і Ольги Ляхової, яка не сильно прив’язана до стадіону і може виконувати свою роботу без нього.

Отож, підсумовуючи: з ПАР, Польщею та Туреччиною ми закрили всі питання. Залишилися Киргизстан, Португалія та Кенія, з якими ми підтримуємо контакт, вони забезпечені всім необхідним, і ми у тісній співпраці з нашими дипломатичними установами продовжуємо займатися питанням повернення наших атлетів з цих країн додому.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік