Білоруський досвід проведення міжнародних змагань

15:50 | 28 февраля 2020
Міжнародна матчева зустріч юніорських збірних з легкої атлетики, яка традиційно наприкінці лютого впродовж близько 20 років проводиться в Білорусі, вражає своїм прогресом. Міжнародна матчева зустріч юніорських збірних з легкої атлетики, яка традиційно наприкінці лютого впродовж близько 20 років проводиться в Білорусі, вражає своїм прогресом. Розпочиналася вона як змагання представників трьох країн, а цього року до Мінська приїхали юні атлети аж з 12-ти. Якщо учасники за допомогою цього матчу накопичували міжнародний змагальний досвід, то представники національних федерацій країн-учасниць – організаційний.

- В Білорусі ми продовжили роботу, направлену на проведення в Україні міжнародних змагань, - розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. - Білорусь за останні декілька років здійснила у цьому напрямку серйозний прорив. Це було частиною політики не лише національної федерації, але й країни в цілому. У мене відбулося декілька зустрічей з представниками Міністерства спорту країни, керівництвом Білоруської федерації легкої атлетики. Вони розповіли, як відбувався цей процес, які аргументи застосовувалися, на які труднощі натрапляли. Обговорювали ці питання також з колегами з Польщі, Литви, Естонії. Аналіз отриманої інформації ляже в основу наших зусиль в напрямку проведення в країні міжнародних змагань.

Було також декілька практичних моментів. Наприклад, нещодавно ми з білоруськими колегами домовилися про обмін суддями, і на цьому матчі була присутня наша досвідчена суддя Олена Бех. Вона провела в Мінську великий обсяг роботи з накопичення досвіду, фіксації різних моментів, пов’язаних з суддівством. Які можна буде використовувати у нас.



Відбулося спілкування з керівництвом Європейської Атлетики – а в Мінську на матчі був присутній президент ЄА Свен Арне Хансен, а також членкиня Ради ЄА, білоруска Надія Бут-Гусаїм. Ми обговорили хід нашої підготовки до засідання Виконкому ЄА, яке відбудеться в червні в Києві. І на цьому етапі наші європейські колеги задоволені ситуацією, отож ми рухаємося в правильному напрямку.

Відбулося ще декілька перемовин щодо актуальних легкоатлетичних питань з колегами з федерацій Литви, Латвії, Білорусі, Естонії, Туреччини, Польщі. Також в мене відбулася зустріч з керівником Національної антидопінгової організації Білорусі. Ми вивчаємо досвід цієї країни щодо роботи в цьому напрямку. Адже ми вийшли з однієї системи спорту, і маємо доволі схожі проблеми, а значить і шляхи їх вирішення.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік