Співпраця з СумДУ, турецький досвід організації змагань за запрошенням та сумський стадіон «Авангард»

00:20 | 25 февраля 2020
Під час чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні, який днями завершився в Сумах, відбулося чимало цікавих подій, не пов’язаних безпосередньо з самими змаганнями. Під час чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні, який днями завершився в Сумах, відбулося чимало цікавих подій, не пов’язаних безпосередньо з самими змаганнями. Про них прес-службі ФЛАУ розповів президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул.

- У нас відбулася продуктивна зустріч з ректором Сумського державного Університету Анатолієм Васильєвим. У ФЛАУ з СумДУ давні і гарні відносини, Університет багато робить і для розвитку легкої атлетики, і для підтримки в належному стані манежу. Рік тому саме за допомоги СумДУ нам вдалося вирішити багатостраждальне питання реконструкції арени, і зараз вона заграла новими барвами і знаходиться в чудових кондиціях. Зараз ми обговорили нашу взаємодію щодо спортивної медицини. За активної участі ФЛАУ в Університеті було створено клініку спортивної медицини, в рамках співробітництва частина атлетів національної збірної проходить в ній регулярні обстеження. І тепер ми розмовляли про те, що і як можна зробити, аби далі розвивати цей напрямок. Це особливо актуально в світлі того, що зараз в країні триває активна дискусія щодо подальшої долі спортивної медицини. Позиція ФЛАУ тут однозначна – спортивна медицина має бути збережена, але форма її існування має відповідати реаліям сьогодення. І приклад нашого співробітництва з СумДУ – один з можливих варіантів подальшого розвитку цього напрямку.

Також з паном Васильєвим ми говорили щодо взаємодії з телевізійного продакшену. ФЛАУ приділяє велику увагу організації трансляцій легкоатлетичних змагань. Цей процес складється з декількох складових, але найскладніший з них – продакшн, тобто зйомка, монтаж, тощо. У нас є декілька партнерів, які вже достатньо якісно вміють це робити. Але ми зацікавлені, щоб їхня кількість зростала, аби використовувати всі потенційні можливості. Зокрема, Університет готує фахівців у цьому напрямку, має у своєму розпорядженні велику кількість якісної апаратури. І ми обговорили, яким тут може бути наше співробітництво, і надалі ми продовжимо цей діалог.

Третій момент наших переговорів був пов’язаний безпосередньо з манежом та проведенням на його базі наших навчально-тренувальних зборів. Стан арени нас повністю влаштовує. Поруч з ним знаходиться готель, який належить Університету. Але він не може вмістити всіх спортсменів, які приїжджають на змагання чи збори. Найближчим часом СумДУ планує переобладнати сусідній гуртожиток в готельний комплекс, який також можна буде використовувати під час проведення в Сумах змагань і зборів.

В Суми на чемпіонат України завітала велика делегація наших турецьких колег на чолі з президентом їхньої федерації, членом ради Європейської Атлетики Фатіхом Чінтімаром. Ми постійно обмінюємося з ними досвідом, знаннями. Один з напрямків, в якому вони просунулися далі нас – проведення змагань календаря ЄА та ІААФ за запрошенням. В Туреччині проходить три таких старти, на одному з них ми нещодавно були. И ми попросили, щоб вони зробили презентацію для Департаменту змагань ФЛАУ, наших фахівців, які задіяні в розв’язуванні подібних питань. Розповіли, як у них проходить організація цих змагань, з якими стикаються труднощами, як їх вирішують. Це було дуже корисно. Ми давно вже обдумуємо необхідність організації подібних міжнародних змагань в Україні, і ця зустріч була серйозним кроком в цьому напрямку. Ми почерпнули багато речей з кухні підготовки, яку не прочитаєш в жодному посібнику чи керівництві. І старатимемося найближчим часом запустити у нас такі змагання.



З представниками обласної та міської влади ми обговорили питання завершення реконструкції сумського стадіону «Авангард». Щодо певних дій під час реконструкції стадіону зараз проходять слідчі дії, що затягує процес її завершення. Ми дуже зацікавлені в якнайшвидшому введенні в експлуатації арени. І з нашими колегами осудили, що потрібно зробити, аби пришвидчити цей процес. Щоб слідчі дії йшли своїм ходом, а реконструкція – своїм. Сподіваюся, що найближчим часом нам це вдасться вирішити.

Також в Сумах впродовж двох днів тривало засідання Виконавчого комітету ФЛАУ. Ми розглянули велику кількість питань, і з рішеннями найближчим часом всі зможуть ознайомитися на офіційному сайті ФЛАУ.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік