Цьогорічні та майбутні плани співробітництва з АБАФ

07:35 | 18 февраля 2020
Цими вихідними в Стамбулі відбулася низка легкоатлетичних заходів – чемпіонат Асоціації Балканських атлетичних федерацій (АБАФ) в приміщенні та Кубок Стамбула, в якому взяла велика кількість українських спортсменів, а також робоча нарада керівників федерацій, які входять до складу АБАФ. Цими вихідними в Стамбулі відбулася низка легкоатлетичних заходів – чемпіонат Асоціації Балканських атлетичних федерацій (АБАФ) в приміщенні та Кубок Стамбула, в якому взяла велика кількість українських спортсменів, а також робоча нарада керівників федерацій, які входять до складу АБАФ.

- Цього року в Україні відбудеться два великих заходи Асоціації – чемпіонат АБАФ зі спортивної ходьби, а також Конгрес АБАФ і урочиста церемонія нагородження найкращих легкоатлетів Балкан-Гала, - розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Останні дві будуть об’єднані, і їх прийматиме Київ. Зараз на нараді було остаточно затверджено дату – 26 вересня. Також ми проінформували колег про хід підготовки до проведення в Івано-Франківську 14-15 березня чемпіонату АБАФ з ходьби. Ми запрошували наших колег відвідати столицю Прикарпаття, побачити нашу країну. Скасування чемпіонату світу в приміщенні певною мірою цьому сприятиме, адже наші змагання проходитимуть в ті ж самі терміни, коли мав відбутися світовий форум в Нанкіні. Тепер ми можемо розраховувати на візит великої кількості представників національних федерацій. Зокрема, свій приїзд вже підтвердив президент АБАФ, перший віцепрезидент ЄА Добромір Карамарінов.

Були декілька змін в календарі АБАФ на цей рік, найближчим часом ми приймемо відповідні зміни і до календаря ФЛАУ, про що неодмінно всіх проінформуємо.

Також з керівництвом АБАФ ми обговорили заходи, які Україна може прийняти в майбутньому. Попередньо у 2021 році ми плануємо отримати право на проведення чемпіонату Асоціації з марафону, а у 2022 – з кросу. Зараз працюватимемо з нашими територіальними ФЛА щодо бажаючих взяти до себе ці змагання, а також продовжуватимемо перемовини з АБАФ, аби ця попередня домовленість стала реальністю.

Що стосується головної події стамбульського вік-енду – чемпіонату АБАФ у приміщенні, ми продовжуємо сприймати ці змагання не стільки як спосіб показати себе, скільки як можливість для наших спортсменів отримати досвід, додаткову мотивацію, задоволення від змагань високого рівня. Саме за таким підходом формувалася наша команда, але все одно приємно, що наша команда виступила успішно – неодноразово українські спортсмени підіймалися на п’єдестал, і ми продовжуємо бути серед лідерів цього об’єднання.



Скажу, що ми дуже вчасно зорієнтувалися, вступивши в АБАФ. З маленької локальної організації вона вже перетворилася в достатньо потужну і серйозну як за ступенем впливу і серйозністю рівня змагань, так і за кількістю країн-членів. Нагадаю, зараз їх вже 21, і декілька країн, причому не лише європейських, ведуть активні перемовини щодо вступу до Асоціації. І тому, повертаючись інколи подумками на два роки назад, сюди ж, до Стамбулу, коли нас прийняли до АБАФ, я вкотре пересвідчуюся у правильності того рішення. За цей час ми завдяки цьому отримали великий досвід.

Також у Стамбулі ми провели низку двосторонніх зустрічей. Продовжується наше дуже активне співробітництво з турецькою легкоатлетичною федерацією. З її президентом ми обговорили найближчі плани. Зокрема, вже цього тижня велика турецька делегація приїжджає до Сум для участі в чемпіонаті України в приміщенні. Надалі ми також маємо багато планів щодо спільних заходів.

З представниками компанії «Коніка» ми обговорили їхню участь в підготовці завдання на реконструкцію НСК «Олімпійський». Відповідно з домовленостями ФЛАУ та Міністерства культури, молоді та спорту, вона буде проходити комплексно, і метою буде отримання стадіоном першої категорії ІААФ. Зараз ФЛАУ веде активну роботу щодо того, аби дуже точно і зважено сформулювати всі завдання для виконання всіх робіт. Оскільки на НСК «Олімпійський» покладено покриття «Коніка», то, відповідно, ми залучили фахівців саме цієї компанії для участі в формуванні цього технічного завдання.

З колегами з Федерації легкої атлетики Румунії ми обговорили питання їхньої участі в травневій матчевій зустрічі в Івано-Франківську, і отримали підтвердження. У свою чергу вони зобов’язалися надати збірній України за свій рахунок додаткову добу проживання в Румунії під час дорослого чемпіонату АБАФ. За великим рахунком, це будуть останні перед Олімпійськими іграми змагання, на яких можна буде виконати норматив. Ми плануємо відправити туди велику команду, і дуже важливо, щоб вона мала гарні умови.

З організаторами міжнародних змагань зі спортивної ходьби в Італії ми обговорювали питання участі в них українських атлетів. І після нашого повернення тренерський штаб команди вивчить це питання і прийме остаточне рішення – будемо чи ні ми брати в них участь, і яким складом.

Відбулася ще низка цікавих зустрічей, бесід з нашими колегами. Зокрема, з уславленим спортсменом Робертом Емміяном – про систему організації спорту в країні. Одну з цих бесід було записано на відео, і наші колеги тепер можуть ознайомитися з нею, аби отримати додаткову інформацію для роздумів.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік