Ігор Гоцул: «Ми знайшли ідеальний майданчик під стадіон в середньогір’ї»

21:35 | 12 февраля 2020
Легка атлетика України продовжує вести роботу, направлену на появу в Україні легкоатлетичної бази в умовах середньогір’я. Легка атлетика України продовжує вести роботу, направлену на появу в Україні легкоатлетичної бази в умовах середньогір’я. Ми вже повідомляли про перемовини, зустрічі, які відбулися в рамках реалізації цього проєкту. І ось президент ФЛАУ Ігор Гоцул, перший віцепрезидент ФЛАУ Володимир Рудюк, головний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник та директор департаменту змагань ФЛАУ Яна Бочарська побували на Спортивно-навчальній базі Міністерства оборони «Тисовець», яка розташована у Сколівському районі Львівської області на висоті близько 1000 метрів над рівнем моря.

- Це однозначно не простий проєкт, - розповідає Ігор Гоцул, - тому що з одного боку він потребує серйозних коштів, з іншого – не так багато в Україні місць в умовах середньогір’я, де можна побудувати стадіон, а поруч ще й є нормальні умови для проживання, харчування, відновлення тощо.

З базою «Тисовець» ми розпочали перемовини вже декілька років тому, і зараз відбувся черговий їхній етап, який значно наблизив нас до здійснення цієї мрії. Під час цього візиту ми були приємно вражені позитивними змінами, які відбулися на базі. За останні декілька років - відремонтовано готель, закуплено нове обладнання, обладнано декілька залів, в тому числі для силової підготовки. Побачене нас цілком би влаштовувало за своїми кондиціями для проведення зборів легкоатлетів. Але залишається найскладніше питання – місця для стадіону.



Його пошуку передували наші перемовини про те, що сторони можуть дати одна одній. «Тисовець» є зимовою базою підготовки, і багато років вона зосереджувалася саме на зимовій підготовці. А наша пропозиція зводилася до наступного: база достатньо добре завантажена в зимовий період, і на нього ми й не претендуємо. А от в літній період тут відчувають достатньо серйозний дефіцит спортивних заходів. Поки фінансування було достатнім – це не дуже когось хвилювало. Але сьогодні, коли всі організації і служби країни вчаться рахувати, літнє «просідання» стає достатньо болісним. Тому ми чітко окреслили суму, яку готові витрачати на базі, період і кількісні показники, які готові забезпечити.Це серйозно зацікавило керівництво ібази, і Спорткомітету Міноборони, з якими ми послідовно і тривалий час ведемо перемовини. Базуючись на такій взаємній зацікавленості нам стало вже легше рухатися в пошуку точок дотику.

В доволі непростих погодних умовах – ураганний вітер, заметіль, мороз – ми здійснили достатньо великий марш-кидок, ознайомилися з можливими місцями розташування і визначили на наш погляд ідеальний майданчик. Він підходить і за параметрами, і за розмірами – розташований достатньо високого, але водночас знаходиться в невеликому видолинку між декількома вершинами, що дозволить уникнути сильних вітрів.

В першому приближенні ми бачимо тренувальний стадіон на 8 бігових доріжок з розташованими поруч полями для метань і всіма необхідними секторами. Параметри майданчика дозволяють навіть правильно облаштувати стадіон за усіма стандартами ІААФ і виконати всі наявні вимоги для сертифікації цього стадіону.



Зараз ми спільно починаємо працювати над завданням для проєктування. Паралельно запускаємо процес оформлення землі на облаштування цього спортивного об’єкта. Також паралельно працюватимемо з Міноборони та Урядом, щоб цей об’єкт увійшов до програми, яка фінансуватиметься з держбюджету. Зрозуміло, що це достатньо масштабний проєкт, який вимагатимиме часу і великих зусиль. Але пророблена робота, наявні домовленості, а також правильно побудована концепція, яка базується на взаємовигідному співробітництві – все це дає нам право з оптимізмом дивитися на можливість реалізації цього проєкту.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік