Кропивницьке тріо арен

15:20 | 22 октября 2019
Президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул здійснив робочий візит до Кропивницького. Президент Легкої атлетики України Ігор Гоцул здійснив робочий візит до Кропивницького. Основною його метою були питання, пов’язані зі станом легкоатлетичних об’єктів Кіровоградської області. ФЛАУ давно залучена до їх реконструкції, і постійно супроводжує та контролює цей процес як щодо дотримання термінів, так і щодо якості виконання робіт.

- На жаль, кардинальне розв’язання багатьох питань зараз було не можливе, оскільки через зміни на політичній арені наразі відсутнє керівництво області, а також і є певні невизначеності з керівництвом міста, - розповідає Ігор Гоцул. - Відповідно, будувати якийсь діалог з владою досить важко. Тому нашим завданням під час цього візиту було оглянути те, що є, та напрацювати якісь ідеї. І після того, як буде вирішене питання з керівництвом області, вже далі з цими ідеями виходити на працівників влади і шукати шляхи втілення їх у життя.

В нещодавньому минулому один з найкращих стадіонів країни – «Зірка» - зараз має низку проблем. Перше – є

проблема нерівності доріжки, яка дає про себе знати під час високої температури повітря. Друге – є технічні проблеми, пов’язані зі зношенням доріжки, оскільки стадіон достатньо активно експлуатувався. Це все потрібно вирішити. Стадіон належить приватним особам. На скільки нам відомо, зараз його власники виказують бажання продати стадіон разом з футбольною командою. Тому тут зараз не просто вести перемовини. Однак ми це робимо. І разом з фахівцями визначили обсяг робіт, який потрібно виконати, визначили наші підходи. Найближчим часом на засіданнях Виконкому та Ради ФЛАУ, під час яких обговорюватиметься

календар, ми поставимо крапку в дискусії – чи будемо планувати в Кропивницькому якісь змагання до того часу, поки всі проблеми, пов’язані зі стадіоном, не будуть вирішені. Також, як я вже сказав, будемо вести перемовини з владою, щоб не втратити цей спортивний об’єкт, навіть якщо відбудеться зміна його власника. Адже влада має бути зацікавленою стороною при проведенні перемовин і пошуку шляхів рішень, оскільки регіон має серйозні вигоди від проведення в Кропивницькому змагань та зборів.



Другий спортивний об’єкт – обласна СДЮШОР №2, де рік тому розпочалася реконструкція спортивного залу. Вона давно назрівала, і врешті решт за допомогою Народного депутата Олександра Горбунова нам вдалося зрушити з місця це питання. Виконано вже достатньо великий обсяг робіт. Фактично зараз повністю зроблено дах, пристройки, які розширюють цей спортивний зал, встановлені нові стіни, зараз робиться стяжка. Найближчим часом буде встановлене освітлення. І до кінця року всі ці роботи будуть завершені. Манеж в першу чергу буде орієнтований на легку атлетику. І там планується постелити якісне синтетичне покриття. Останнє питання ми будемо вирішувати з новою владою області, оскільки попередня влада не змогла цього зробити.



Також продовжуються роботи з реконструкції стадіону факультету фізичного виховання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Виконується стяжка, на завершальній стадії знаходяться роботи з облаштування основи доріжок. Все, включаючи фінансовий аспект, готове для вкладання синтетичного покриття. Якщо погодні умови дозволять, це буде зроблено вже цього року. Якщо ні – вкладання покриття перенесуть на весну 2020 року. Але найближчим часом цей стадіон буде введено в експлуатацію. Він буде невеликим, тренувальним. Адже наше завдання – будувати не лише великі стадіони. Потрібно пам’ятати, що для такого міста, як, наприклад, Кропивницький, не достатньо одного стадіону. Секції легкої атлетики починають працювати з дітьми вже достатньо раннього віку, і батькам звозити дітей з усього міста на стадіон – не зручно. А займатися в наш час на стадіоні з асфальтовим покриттям – поганий тон, це виходить за межі і норми безпеки та певної етики. Отож ми по всій Україні будемо працювати над тим, щоб з’являлися не лише великі спортивні об’єкти, які відповідають стандартам ІААФ, але й невеликі тренувальні стадіони, які також будуть центрами зростання легкоатлетичних талантів, долучати людей до занять оздоровчим бігом. І такі повинні бути в кожному населеному пункті, і не один чи два.

По кожному з цих об’єктів ми склали наше бачення плану подальших дій, і підготувалися до зустрічі з новим керівництвом області, щоб відстоювати цей план.

Також традиційно я поспілкувався зі спортсменами та тренерами Кіровоградської області. Обговорили цікаві для них питання. Одне з найактуальніших сьогодні – формування списків Центрів Олімпійської підготовки. ЦОП – дуже гарний інструмент, який два роки тому було запущено зусиллями ФЛАУ, і який підтвердив свою життєспроможність і ефективність. І зараз ми обговорили з тренерами, як цей інструмент зробити ще більш ефективним, як не припуститися яких-небудь помилок в його діяльності.

Також я поспілкувався з керівником обласної ФЛА Ігорем Андрощуком. Ми обговорили стратегію розвитку легкої атлетики в Кіровоградській області – роботу з тренерами, питання спортивних об’єктів, розвиток легкої атлетики в інших областях. Моїм завданням було брати участь в формуванні цієї стратегії, ділитися досвідом, накопиченим в інших регіонах, який ми старанно збираємо та аналізуємо. А також за можливості допомогти ТФЛА представити цю програму перед обласним керівництвом, щоб заручитися його підтримкою.

Ще одна зустріч відбулася з керівництвом обласного осередку ФСТ «Спартак». Для мене це особлива організація, адже на початку 2000-х років я займався її відновленням в Кіровоградській області і був першим керівником після відродження. Ми обмінялися думками щодо шляхів розвитку спорту взагалі, про те, яке місце можуть посідати в системі спорту спортивні товариства. Раніш вони були достатньо серйозними гравцями у цій галузі, але зараз більшість з них втратили свою значущість. Я детально ознайомився з тим, чим зараз живе «Спартак», як добуває гроші, на що звертає увагу в своїй діяльності та які ставить пріоритети.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік