17 000 бігунів вже цими вихідними вийдуть на старт ювілейного Київського марафону

02:50 | 03 октября 2019
Відбулася прес-конференція з нагоди проведення ювілейного 10-го міжнародного марафону 10th Wizz Air Kyiv City Marathon, який Київ прийматиме 5 та 6 жовтня. Відбулася прес-конференція з нагоди проведення ювілейного 10-го міжнародного марафону 10th Wizz Air Kyiv City Marathon, який Київ прийматиме 5 та 6 жовтня. Цього року організатор заходу, компанія Run Ukraine, очікує на 17 000 бігунів з різних міст України та 58 країн світу. Вперше захід проводиться у два дні на двох локаціях: на території ВДНГ та Софійській площі. Під час події буде встановлено чотири рекорди України.

- Київський марафон – без перебільшень, найочікуваніша бігова подія 2019 року. І не тільки тому, що ми відзначаємо наш перший ювілей, але й тому, що саме з нього розпочалася реформація бігової культури в Україні серед любителів, яка триває і до сьогоднішнього дня, – поділився генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький. – За ці роки не лише сформувалася бігова індустрія, ці роки сформували нас самих, як одну команду зі спільним баченням. Це найкращі роки і в моєму житті, адже в цей час народилися і зростають мої діти, які також щороку стартують на дитячих забігах.

Забіги відбуватимуться у два дні, 5-6 жовтня, на двох локаціях. 5 жовтня з Софійської площі стартуватимуть учасники забігів Eldorado Run 10 км та благодійних дистанцій Ветеранська десятка 10 км та Rexona Mini Marathon 4,2 км. Наступного дня, у неділю, звідти ж стартуватимуть бігуни, які долатимуть дистанції Wizz Air Kyiv City Marathon 42,195 км, Under Armour Half Marathon 21,0975 км, та учасники благодійного Avon Pink Run 3 км.

Також бігуни зможуть взяти участь в естафетних забігах, зібравши команду, яка по черзі долатиме дистанцію марафону: 3х10км+1х12 км (команда з чотирьох учасників) та 2х21,0975 км (двоє учасників).

Усі інші старти відбудуться у суботу, 5 жовтня, на території ВДНГ. Там відбудуться сімейний забіг та дитячі старти на дистанціях 100 м, 400 м, 800 м, 1500 м. Завдяки співпраці компанії Run Ukraine з Міністерством освіти і науки України усі дитячі забіги будуть безкоштовними. Окрім цього, вперше в історії Київського марафону бігуни зможуть пробігти дистанції із своїми чотирилапими друзями, взявши участь у прогулянці з собаками Dog Chow Walk 3 км або пробіжці з собаками Dog Chow Run 5 км.

- Це дуже важливий захід для міста Києва. Створювати його нелегко, я бачу це і відчуваю на собі. Для мене і для департаменту дуже важливий розвиток дитячого спорту та розвиток масового спорту. Тому ми завжди підтримували і будемо підтримувати такі заходи, щоб у Києві розвивався масовий спорт, щоб усі верстви населення бачили, що потрібно займатися спортом і брати участь у таких заходах. Я впевнений, усе буде проведено на найвищому рівні, – ділиться Вадим Гутцайт, директор Департаменту молоді та спорту.

Цього року основний маршрут марафонської дистанції стартує з нової точки між двома дзвіницями: Софійського собору та Михайлівського золотоверхого монастиря. Маршрут пролягає не лише повз наймальовничіші об"єкти міста – Золоті Ворота, Національну Оперу України, НСК Олімпійський, Києво-Печерську Лавру – а й через три мости: Патона, Пішохідний міст та Північний. Ще одна особливість: загальний перепад висоти оновленого марафонського маршруту зменшився на 199 метрів порівняно з минулим роком і складає 463 метри.



- У більшості європейських столиць – Празі, Варшаві, Берліні – регулярно проводяться марафони та півмарафони. Ще 10 років тому в Києві такого не було. До нас прийшов Дмитро Черніцький, людина з прекрасною ініціативою та вогнем у очах. Він організував перший Київський марафон, і продовжує робити цю справу дотепер, – зазначив президент Федерації легкої атлетики міста Києва Віктор Грінюк. – Щодня, їдучи в громадському транспорті, я бачу, як зростає кількість бігунів на вулицях Києва, лише сьогодні за одну коротку поїздку я нарахував дев"ятнадцять бігунів. І в цьому, безперечно, велика заслуга Run Ukraine та Київського марафону.

Траса марафонського забігу Wizz Air Kyiv City Marathon сертифікована AIMS, а це означає, що результати зараховуються для кваліфікації на марафони великої шістки. Вперше в історії вітчизняних стартів біговий захід 10th Wizz Air Kyiv City Marathon став кваліфікаційним забігом у глобальному рейтингу Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM) Wanda Age Group World Rankings. Результати усіх бігунів старше 40 років будуть враховані у глобальному рейтингу другого кваліфікаційного періоду, що пройде з 30 вересня 2019 року до 11 жовтня 2020 року. Найшвидші бігуни матимуть можливість взяти участь у чемпіонаті світу AbbottWMM Wanda Age Group World Championship навесні 2021 року.

Призовий фонд у 2019 році виріс на 40% та склав 204 400 гривень. Серед чоловіків і жінок, які подолають марафон, буде визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок і чоловіків. Вони отримають винагороду від 100 до 1000 євро. Також будуть нагороджені призери у семи вікових категоріях.

За час існування Київського марафону на благодійність було зібрано понад 5 мільйонів гривень. Публічні люди, телеведучі, бізнесмени, колективи компаній об’єднуються заради спортивно-благодійної ініціативи та стають “фандрайзерами” – обличчями проектів, закликаючи кожного вести здоровий спосіб життя і жертвувати кошти. У цьому році фандрайзинг марафон триває з 16 вересня по 14 жовтня. Тринадцять благодійних фондів збирають кошти на різні соціальні проекти. Також 50% коштів, зібраних на Avon Pink Run 3 км, будуть витрачені на купівлю мамографа для однієї з регіональних лікарень. Учасники Rexona Mini Marathon 4,2 км долучаться до збору коштів для онкохворих дітей – підопічних фонду “Таблеточки”. А учасники забігів з собаками Dog Chow Walk та Dog Chow Run допоможуть зібрати кошти на вакцинацію собак у притулках Київської області.

Вдруге буде проведено забіг для ветеранів АТО/ООС “Ветеранська десятка”, у якому візьмуть участь близько 300 учасників бойових дій на сході України, військових та волонтерів.

Під час 10th Wizz Air Kyiv City Marathon 2019 буде встановлено чотири рекорди України: Бігун Олег Сафронов пробіжить півмарафон з трійнею. Марина Саєнко подолає півмарафон разом з хлопчиком з діагнозом ДЦП. Бігунка-кіборг Тетяна Воротіліна подолає марафонську дистанцію на протезі. Бігун Іван Єфанов, який розпочав свій пробіг з Одеси 26 вересня, завершить свій ультрамарафон, подолавши 542 км за 11 днів, 42 з яких – це марафонська дистанція Київського марафону.



Фінішери марафонської дистанції 42 км отримають медаль з зображенням Михайлівського монастиря. Медаль дистанції Under Armour Half Marathon 21 км прикрашає Пішохідний міст. На головному трофеї фінішерів Eldorado Run 10 км зображено Золоті ворота, а на медалі Avon Pink Run 3 км – пам’ятник Богдану Хмельницькому і Софійська дзвіниця.

Команди – учасники естафети будуть нагороджені медалями, що поєднуються в єдине ціле як символ командної роботи. Також сувенірні медалі отримають усі учасники дитячих стартів.

Нагадаємо, що Київський марафон 10th Wizz Air Kyiv City Marathon – це один із шести етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2019, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Абсолютні переможці Run Ukraine Running League 2019 за підсумками сезону отримають грошову винагороду у розмірі 20000 грн серед чоловіків та жінок відповідно.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік