Наталія Семенова: «Я їхала на чемпіонат світу боротися, а не Катар дивитися»

23:20 | 02 октября 2019
Наталія Семенова лише в листопаді вдруге стала мамою, але вже повернулася до змагань і навіть зуміла відібратися на чемпіонат світу. Наталія Семенова лише в листопаді вдруге стала мамою, але вже повернулася до змагань і навіть зуміла відібратися на чемпіонат світу. До нормативу їй трішки не вистачило, проте за системою добору вона пройшла більш ніж впевнено.

Знаючи максималізм Наталії, можна було не сумніватися у тому, що вона попри не найнижчий кваліфікаційний норматив (63,00 м) віддасть усі сили боротьбі за вихід у фінал в Досі. Але якщо сили у Семенової були, то довести техніку до досконалості за такий короткий період вони ще не встигли. Про це після виступу сказала сама спортсменка. На жаль, їй не вдалося показати те, на що вона готувалася. Змагання українка завершила з результатом 54,68 м.

«Звісно, повністю я ще не відновилася, адже після народження дитини пройшло ще мало часу. Хоча якщо говорити про силову підготовку, то її я якраз уже повернула. Та і результат цього сезону показує, що я повернулася, можу складати конкуренцію у секторі, і те, що потрапила на чемпіонат світу, вже чудово. Але поганий той спортсмен, який їде від початку програвати.

Я розуміла, що кваліфікаційні 63 – це серйозні метри, та в душі все одно сподівалася, що метну 60 або й далі, тим більше такий результат цього року у мене вже був. Тоді, можливо, був би шанс і за фінал зачепитися, - говорить Наталія Семенова. – Я їхала боротися. Не було такого, що отримала запрошення – і поїхала просто заради того, щоб подивитися Катар. У мене вдома двоє дітей, ми стільки часу з ними не бачимося. Я їхала з метою показати, що дійсно повернулася і буду готуватися на наступний, дуже важливий сезон. Олімпійський норматив високий, але от вона я, вже тут і можу його виконувати.

Тому сказати, що я засмучена, нічого не сказати. Дуже низький результат. Я не та спортсменка, яка їде просто заради участі. Для мене це дуже серйозний психологічний удар, я потім тривалий час перебуваю у цьому стані. Ще довго буду прокручувати в голові всі спроби. Звісно, з часом заспокоюсь і буду готуватися до наступного сезону, бо впевнена у тому, що можу. Навіть з тим режимом, який є (зараз мене зрозуміють мами маленьких дітей, які тренуються), я змогла метнути цього року і потрапити на чемпіонат світу.

Але я все ж майже два роки не виступала, а у мене технічний вид. Перш за все, тут потрібно відшліфовувати техніку. Я саме за цими показниками програю, не за силовими. Мені ще потрібно зробити більше тренувань, більше пометати. Потрібно більше практики для того, щоб відчувати себе впевненіше, скільки одна спроба виходить так, інша – інакше. Ніби каша якась».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік