Ірина Пустовойт: «Ірина Геращенко називає мене другою мамою»

11:10 | 07 марта 2014
Вже за кілька хвилин у Сопоті розпочнеться чемпіонат світу в приміщенні з легкої атлетики. Програму змагань відкриють жінки стрибками у висоту. Україну представить дебютанка планетарних першостей Ірина Геращенко.
 
На чемпіонаті України в Сумах Ірина встановила особистий рекорд, подолавши планку на висоті 1,95 м. Саме такий результат у Сопоті означатиме автоматичну кваліфікацію до фіналу.
 
Незадовго до чемпіонату світу тренер Геращенко Ірина Пустовойт розповіла про Ірину, а також ще одну свою ученицю Юлію Левченко.
 
- Іра тренується в одній групі з Юлією Левчнко, фіналісткою юнацького чемпіонату світу в Донецьку. Мені так навіть легше з ними працювати: вони подружки, вболівають у секторі одна за одну, - розповідає Ірина Пустовойт. – Насправді, ми не робили ставку на зимовий сезон, лише перевіряли сили. Головні старти у нас будуть влітку: Юля готується до юнацьких олімпійських ігор, а Іра – до юніорського чемпіонату світу. Прагнутимемо там виступити добре.
 
Юля перевіряє сили досить непогано, встановлюючи особисті рекорди на всіх головних національних змаганнях. Іра на чемпіонаті України в приміщенні зробила те саме…
 
У Іри більше досвіду, вона неодноразово виступала на міжнародних змаганнях, була призером юнацького чемпіонату світу та юніорського чемпіонату Європи. У Юлі ще ну було можливості виїжджати за кордон, вона здебільшого змагалася вдома, зі своїми однолітками. У своєму віці вона лідер, звикла перемагати. А от юнацький чемпіонат світу в Донецьку показав, що вона ще не готова до таких стартів, потрібно набиратися досвіду, тому я і відправляю її і на юніорські, і на дорослі турніри, щоб вона більш упевнено почувалася в секторі.
 
Вам часто говорять про те, що ви з Ірою чимось схожі, навіть зовні?
 
Може, й схожі. Іра мені каже, що їй як друга мама. Тут хочеш не хочеш будеш схожою (сміється). Знаєте, мені щастить по життю, до мене в групу завжди приходять тренуватися дуже хороші дівчатка, ніби на підбір.
 
Можливо, це ще й заслуга тренера?
 
Думаю, хороші діти відчувають один одного. Інший би, з відмінними інтересами, міг би обрати собі іншу компанію. Мабуть, є хороші діти від народження, а далі вони самі себе виховують і мені допомагають.
 
Минулого року Іра вперше виступила на дорослому чемпіонаті Європи в приміщенні. Тоді її взяли, щоб вона набралася досвіду. Наскільки їй це допомогло і які уроки винесли з тих змагань?
 
У нас мало міжнародних стартів, тому такі виїзди лише в плюс. На змаганнях такого високого рівня дуже складно виступати. І я бачу, що той чемпіонат Європи їй допоміг. У Сумах цього року Іра виконала норматив для участі в чемпіонаті світу в приміщенні. Як я вже казала, ми не ставили собі це за мету, але будемо аналізувати попередні виступи, думати, як краще підготуватися, знову ж таки будемо набиратися досвіду і намагатимемося виступити гідно.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік