Наталія Добринська: «Якщо Ітон встановить світовий рекорд, можливо, повернусь у спорт»

16:25 | 06 марта 2014
У Сопоті відбулася прес-конференція, присвячена чемпіонату світу в приміщенні. У першій частині участь взяли офіційні особи, після чого їх змінили атлети та посли ІААФ.
 
Саме в ролі посла ІААФ до Сопоту прибула й світова рекордсменка з п’ятиборства в приміщенні, українка Наталія Добринська. Поряд з нею сидів ще один багатоборець, американець Ештон Ітон. Свої рекорди вони встановили з різницею в один день – два роки тому на чемпіонаті світу в Стамбулі. Не дивно, що й перше питання до Наталі було пов’язано з цим фактом.
 
«Я завжди дуже любила змагатися з п’ятиборства на змаганнях у приміщенні. Два роки тому, на чемпіонаті світу в Стамбулі, я показала не все, на що здатна, але мені цього вистачило для встановлення світового рекорду», - зазначила Добринська. «Минулого року я завершила свою кар’єру спортсменки. Щойно Ештон Ітон сказав, що зараз навряд чи готовий на те, щоб перевершити свій рекорд. Але якщо він усе ж зробить це у Сопоті, то цілком можливо, що тим самим вмотивує мене на повернення», - посміхаючись додала вона.
 
Про Анну Мельниченко: Це мій перший чемпіонат світу в приміщенні, на який я приїхала в ролі глядача. Але я завжди підтримувала всіх спортсменів. незалежно від того, представляють вони Україну чи іншу країну. Адже спорт об’єднує всі нації, увесь світ. Анна Мельниченко – моя дуже хороша подруга. Не так давно ми разом з нею змагалися. Як я можу допомогти їй у Сопоті? Емоційно. Вона – професіонал. У мене немає сумнівів, що Аня виграє медаль на цьому чемпіонаті світу.
 
Про роботу в Комісії атлетів ЄОК: Минулого року мене обрали віце-президентом Комісії атлетів ЄОК. Вірю, що зможу гідно представити там леку атлетику, адже все моє життя пов’язане зі спортом. «Мессидж» для наступної генерації? Не можу його зробити, адже не відчуваю себе пенсіонеркою. Я і є ця наступна генерація. Хочу сказати, що спорт несе в собі безліч життєвих цінностей, зокрема таких як честь, дисципліна та повага один до одного.
 
Про ситуацію в Україні: Україна переживає дуже важкі часи, але жодна людина в нашій країні не хоче війни. Ми хочемо миру так само, як Європа, Америка і особливо Польща, яка допомагає нашій державі  робити кроки в напрямку інтеграції до Європи.
 
Дуже сподіваюсь, що найближчим часом доля України буде вирішена дипломатичним шляхом, адже наша країна заслуговує на мирне життя у єдиній і соборній державі. А щодо наших спортсменів, то вони настільки сильні, що ця ситуація лише ще більше мотивує їх до того, щоб показати, що ми найсильніші. Це зробили наші біатлоністки в Сочі і, вірю, що так буде і в Сопоті.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік