Андрій Каратєєв – про виступ команди на юніорському чемпіонаті Європи

19:20 | 25 июля 2019
Старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв після повернення з юніорського чемпіонату Європи поспілкувався з журналістами і прокоментував виступ команди. Старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв після повернення з юніорського чемпіонату Європи поспілкувався з журналістами і прокоментував виступ команди. Нагадаємо, що у Буросі наші атлети виграли шість медалей – чотири золоті і дві срібні.

Про виступ команди у Буросі.Цей чемпіонат вдалий не лише тому, що ми завоювали шість медалей і вибороли четверте загальнокомандне місце. У нас ще 11 результатів з четвертого по восьме місця, а це спортсмени, які теж входять до числа лідерів європейської легкоатлетичної спільноти. До того ж приблизно 50 відсотків подолали перше коло і виступали у півфіналах, основних колах змагань і фіналах, що теж є високим показником, враховуючи те, що команда складалася з 45 спортсменів. Тож ми вдало виступили командою, не лише медалісти.

Про Ярославу Магучіх і Михайла Кохана.Ярослава Магучіх і Михайло Кохан сказали про намір відібратися на чемпіонат світу. У Буросі Ярослава штурмувала 2,02 метри – висоту нового юніорського світового рекорду. Спроби були дуже хорошими. Подолавши цю висоту в Досі, вона теж могла б бути серед лідерів.

Якщо говорити про метання молота, то у юніорському і дорослому спорті у снарядів різна вага. Михайло взимку виступав на Кубку Європи серед молоді і також посів перше місце. Виграв комерційний турнір у Фінляндії. Побачимо, як він зможе боротися з дорослими спортсменами у Досі.

Якщо ж говорити про Бурос, то лідером сезону з метання молота приїхав грек Хрістос Францескакіс і ми чекали від нього високих результатів. Але думали, що боротьба за золото розгорнеться на рівні 83 метрів, а вийшло ще більше. Це дійсно дуже високі результати, а рекорди Європи просто так не встановлюються.

Про прогрес Артема Коноваленка. На юнацькому чемпіонаті світу у Найробі він був у фінальній вісімці і найкращим серед європейців. Тобто вже у тій віковій категорії був найкращим на континенті. У 2018-му він був на рік молодший ніж суперники, тому йому було дещо важче змагатися. Цей рік Артем почав успішно, встановив особистий рекорд на матчевій зустрічі в приміщенні у Мінську. Високі результати були показані за кордоном, не в домашніх умовах. Ми чекали високого результату, але 16,50 навіть перевершили наші сподівання. Ми задоволені і результатом, і медаллю.

Чи можемо очікувати його виступів на дорослому рівні вже найближчим часом? Важко сказати. Результат результатом, але коли спортсмен приїжджає на міжнародні змагання, де суперники мають по 18 метрів, психологічно складно змагатися. Для цього потрібен час.

Про очікувані і неочікувані медалі. Ми не надто розраховували на медаль Іллі Кравченка, хоча розуміли, що він може її завоювати. Річ у тім, що він добре виступив взимку, встановив особистий рекорд, але отримав пошкодження і влітку майже не змагався – було два старти з посередніми результатами. Звідси й сумніви щодо цієї медалі. Але Ілля зміг виграти срібло.

З тих спортсменів, які могли зачепитися за медаль, мабуть, був Андрій Краковецький. Він зупинився лиш у кроці, встановивши особистий рекорд. Не можемо сказати, що його прогрес – це несподіванка. Він давно бігає на хорошому рівні, але цього року вийшов на лідерські позиції. Думаю, Сергій Іванович (Романчук, головний тренер з видів витривалості – прим.авт.) радіє тому, що у нього з’явився бігун досить високого рівня на середніх дистанціях.

Якби все склалося у Владислава Лавського, у якого РВ був 2,18 метрів, теж могло бути місце у трійці. Для медалі зі стрибків у висоту достатньо було 2,12. Але дощ й інші причини не дозволили йому їх показати.

Ігор Гончаренко? Він йшов у лідируючій групі п’ятим-шостим, але отримав попередження, потім зайшов на хвилину на піт-лейн і далі вже дискваліфікація. Даші Касян теж довелося зайти на піт-лейн. У нас є досить багато розмов про те, правильно чи ні судять на українських змаганнях зі спортивної ходьби, але чемпіонат Європи показав, що і тут у суддів виникають питання.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік