Призи від Крикуна та NORDIC в Умані

01:35 | 21 мая 2019
17-18 травня в Умані пройшли Всеукраїнські змагання з метань на призи Олександра Крикуна. 17-18 травня в Умані пройшли Всеукраїнські змагання з метань на призи Олександра Крикуна.

- Це був третій спеціалізований національний старт метальників в цьому сезоні, - розповідає головний тренер збірної України з метань Максим Островський. – Хочу відзначити, що вісім спортсменів виконали або підтвердили нормативи на чемпіонати світу та Європи у своїх вікових групах.

Цікаво було спостерігати за змаганнями з метання диску, де 18-річний Олексій Кирилін з Черкащини виграв змагання юніорів з результатом 60.33, що набагато перевищує норматив. В цій же віковій групі порадувала Валерія Дейкун з Херсонщини – 48.48, що також є нормативом на чемпіонат Європи.

В метанні молота ще одна юніорка з Черкаської області, Валерія Іваненко, показала дуже гарний результат, по «міжнароднику», – 67.04. Ще один норматив у нас з"явився в чоловічому молоті на чемпіонат світу – Сергій Регеда з Київщини переміг з результатом 76.90. Іванофранківець Михайло Гаврилюк виграв змагання серед молоді (72.58). Це був його перший старт в цьому сезоні. Наразі у Михайла з тренером заплановано збір в Кам"янець-Подільскому, де нещодавно з"явився сертифікований сектор. План їхньої підготовки сплановано спеціально під чемпіонат Європи. Також дорослий молот (7,260 кг) метав 19-річний донеччанин Данило Самороков. Його результат – 62.56, але Данило раніш виконав норматив на чемпіонат Європи з 6-кілограмовим снарядом.

Видовищними вийшли змагання зі штовхання ядра, особливо серед юніорів. Там Олександр Романовський з Маріуполя ще раз підтвердив своє лідерство в цій віковій групі (18.58), вкотре виконавши норматив на континентальну першість. Десятьма сантиметрами йому поступився Олексій Кирилін. Якщо дозволить розклад чемпіонату Європи, то будемо заявляти Олексія на головний старт сезону і в ядрі, і в диску – в обох дисциплінах він виконав нормативи.

У жіночому молоті входить в форму учасниця Кубку Європи Юлія Кисильова з Херсонщини, яка перемогла в Умані серед молоді з результатом 61.33. Норматив на молодіжний чемпіонат Європи в неї є ще з зимового Кубку Європи. Прикрасою змагань стала її землячка Ірина Новожилова. Дуже приємно, що їй вдається поєднувати діяльність і як функціонера, і як спортсмена. Зараз вона стала другою (65.57), але це також був її перший старт в сезоні, і, на мою думку, до нормативу вона дійде.

Дуже хочу подякувати за підтримку місцевому керівництву – Ользі Ремез та Владиславу Грязнову, зокрема, за надання можливості проводити наші змагання на двох стадіонах. Умань потрібно розвивати – там гарна база, чудове розташування міста. Анатолію Тихомирову, який керує метаннями в Умані, хочу побажати молодого помічника, адже в його віці одному всім займатися дуже важко.

Звісно, велика вдячність олімпійському призеру Олександру Крикуну. Це були змагання на його призи, і він забезпечив учасників подарунками, нагородами, а в метанні молота за виконання нормативів ще й були передбачені матеріальні винагороди.



Зазначу, триває наша співпраця з компанією NORDIC. Низка атлетів вже отримала інвентар від цієї компанії, наразі дійшла черга до Олексія Кириліна, якому під час церемонії нагородження було вручено професійний 2-кілограмовий диск.

Отож, поступово триває підготовка метальників до чемпіонату світу. Заразом, разом з видатними атлетами, які завітали на ці змагання – Олександром Крикуном, Олександром Багачем, Юрієм Білоногом, ми обговорили проблематику метальної інфраструктури, а також зміну формату цих змагань. Їх потрібно робити більш видовищними та компактнішими за часом. Концепцію змін подавала на Виконком ФЛАУ Ірина Новожилова, і Виконком її прийняв. Зокрема, в ній йшлася мова про зміну статусу змагань метальників. Наразі регіонам не вигідно відряджати спортсменів на Всеукраїнські змагання, адже за них не нараховуються бали. А от якщо трансформувати їх в Кубок України або етап чемпіонату України, то рейтинги легкої атлетики на місцях зростуть.



Повні результати змагань – за ЦИМ посиланням.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік