Японські зустрічі: підготовка до Токіо-2020, ASICS, Європейські ігри та інше

09:35 | 17 мая 2019
В Японії під час чемпіонату світу з естафетного бігу у керівників Легкої атлетики України відбулося декілька доленосних для вітчизняної Королеви спорту зустрічей. В Японії під час чемпіонату світу з естафетного бігу у керівників Легкої атлетики України відбулося декілька доленосних для вітчизняної Королеви спорту зустрічей. Президент ФЛАУ Ігор Гоцул розповів прес-службі Федерації про те, з ким він зустрічався разом з державним тренером України з легкої атлетики В’ячеславом Тиртишником, і які питання вдалося вирішити.

- Ще перед поїздкою ми запланували декілька перемовин, - розповідає пан Гоцул. - Перші з них – з керівництвом префектури Нара. Ми вже повідомляли, що понад рік ФЛАУ вела роботу з пошуку найбільш оптимального місця для проведення напередодні Олімпійських ігор-2020 навчально-тренувальних зборів. Організатори Токіо-2020 надають можливість провести НТЗ безпосередньо в Олімпійському селищі перед початком змагань. Але ми навмисне не приймаємо такий варіант, аби оберегти спортсменів та тренерів від зайвого психологічного тиску, який безперечно відбуватиметься під час Ігор. Врешті решт ми знайшли чудове місце Тому ми шукали і врешті решт знайшли місце чудове в невеликому місті Касіхара, яке знаходиться в одній з найчистіших в екологічному сенсі префектур країни – Нара. Небагато населення, натомість велика кількість лісів, рік, заповідників, також цікава з історичної точки зору. Основним критерієм вибору для нас стали ідеальні умови проведення НТЗ. В Касіхарі в нашому розпорядженні буде чудовий готель, в декількох хвилинах ходьби від нього – стадіон, користуватися яким під час зборів будемо лише ми. Нова обладнання, сауна, зали тренажерів та важкої атлетики, критий зал для тренувань на випадок дощу.

Окрім цього, нам вдалося домовитися про дуже гарні фінансові умови. Ми отримуємо стадіон на безоплатній основі, наші гостинні господарі забезпечать трансфер спортсменів з аеропорту прибуття до місця збору, а потім – з місця збору до Олімпійського селища. Також буде забезпечений високого рівня медичний супровід нашої збірної. Щоб відволікти їх від думок про майбутні змагання, для спортсменів та тренерів передбачено екскурсійну програму (звісно, цей момент буде узгоджуватися з індивідуальними тренерами). Буде забезпечене звичне для нас харчування, повари тамтешнього ресторану вже почали освоювати рецепти нашої кухні. Окрім цього, господарі виділять для нас осіб, які розв’язуватимуть усілякі поточні питання під час нашого там перебування.



Зараз второваним нами шляхом йдуть декілька інших видів спорту, адже колеги з інших федерацій дізналися, що, на відміну від багатьох, ми вже запустили цей процес і навіть вийшли на фінішну пряму у розв’язанні питання. Ми переговорили з нашими друзями з префектури Нара, аби допомогти звести українські федерації з інших видів спорту з зацікавленими японськими сторонами.

В продовження олімпійського питання в Токіо у нас відбулася зустріч з представниками Посольства України в Японії, на чолі з паном Послом Ігорем Харченком. Ми обговорили координацію наших зусиль, оскільки менталітет японців такий, що вони велике значення приділяють позиції держави та Уряду в країні. Оскільки посольство – це офіційне представництво Уряду, ми домовилися, що всі наші домовленості з японськими партнерами будуть додатково підтверджені нашим посольством. Ми діятимемо в тісній координації, щоб з одного боку упередити можливі питання, а з іншого, за необхідності, їх вирішувати. Мені, відверто, дуже сподобалася позиція нашого Посольства в Японії. Його працівники проявили велику зацікавленість в організації нашої зустрічі, виступили з низкою ініціатив. Це приємно з точки зору, що Посольство звертає велику увагу питанням спорту, як важливу частину життя нашої країни. Також це дає надію на безумовне розв’язання поточних питань.

Також у нас відбулася низка теплих, дружніх зустрічей з найвищим керівництвом компанії ASICS. Потрібно розуміти культуру Японії, особливості ведення справ, зокрема бізнесових, в цій країні, щоб оцінити сам факт таких зустрічей. Адже з японцями дуже важко домовитися про що б то не було. Вони довго перевіряють, зважують, у них достатньо складний процес прийняття рішень з точки зору службової ієрархії. Але якщо вони вже повірили партнеру - намагаються максимально

викластися і зробити все можливе, щоб співробітництво було найякіснішим. І сам факт зустрічей на такому дуже високому рівні – керівництва і власників компанії, а також характер розмов, говорить про те, що нам повірили, що в нас бачать надійних партнерів.



Ми обговорили різні поточні моменти нашої співпраці. Зокрема, ті зауваження, які періодично виникають у атлетів. Наприклад, в деяких моделях не дуже добре трималися принти, і ми попросили наших партнерів звернути на це увагу. Ми узгодили можливість додаткового придбання цього року спеціального взуття.

Ще однією важливою складовою цієї поїздки було знайомство з концепцією змагань з естафетного бігу. Україна є одним з піонерів цього руху, ми вже декілька років проводимо окремий національний чемпіонат з естафетного бігу. Ми були серед тих, хто підтримав ідею ІААФ про проведення таких змагань. І зараз важливо буде підбити якийсь проміжний підсумок - подивитися, до чого ми пройшли, обмінятися думками та ідеями з колегами, щоб максимально успішно діяти надалі. Ось цю роботу ми і проводили в бесідах з представниками з інших федерацій, суддями, керівництвом ІААФ і ЄА. Її результатом буде окреме обговорення на Виконкомі та Раді ФЛАУ, і, можливо, як наслідок, внесення певних змін в наші плани та концепції, аби ми більше відповідали трендами міжнародної легкої атлетики.

З головою Білоруської федерації легкої атлетики Вадимом Дев’ятовським ми детально обговорили підготовку і параметри проведення легкоатлетичних змагань в програмі Європейських ігор, які відбудуться наступного місяця в Мінську. Він володіє найсвіжішою інформацією про формат, який, нагадаємо, є експериментальним та незвичним. В Білорусі зараз проходять тестові змагання, і я вдячний пану Дев’ятовському за те, що він охоче поділився інформацією щодо «кухні», особливостей стартів, які він для себе підмітив. Адже це нам дозволить краще до них підготуватися.



ФЛАУ постійно веде роботу з менеджерами спортсменів. Наші зусилля направлені на те, щоб діяльність у цьому напрямку відбувалася виключно в правовому полі. Також ми зацікавлені, щоб якомога більше українських атлетів отримували досвід міжнародних стартів, а для цього, зокрема, потрібні менеджери. Одним з таких менеджерів ІААФ є Валентина Федюшина. Ми домовилися, що вона приїде на юнацький та юніорський чемпіонати України, і ми їй організуємо зустрічі з нашими спортсменами та тренерами, аби у них була можливість з перших вуст отримати достовірну інформацію, провести перемовини, а можливо і укласти відповідні угоди. Так само ми будемо відкриті для роботи і з іншими офіційними менеджерами. Оскільки часто існує проблема – молодий спортсмен, який виходить на певний рівень результатів, має бажання виступати на серйозних змаганнях, але через відсутність у нього кваліфікованого менеджера, здатного гідно відстояти інтереси атлета, з цим виникають проблеми. Ми маємо намір працювати над цим питанням, аби проміжок між виходом спортсменам на певний рівень результатів та укладанням контракту зробити якомога коротшим.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік