Антидопінгові нотатки з Бухаресту

11:20 | 16 мая 2019
В Бухаресті відбулися засідання Європейського комітету Всесвітньої Антидопінгової Агенції та Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи. В Бухаресті відбулися засідання Європейського комітету Всесвітньої Антидопінгової Агенції та Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи. У складі української делегації у цих заходах взяв участь президент ФЛАУ Ігор Гоцул.

- Подібні зустрічі завжди дуже змістовні, під час них обговорюється багато питань, - розповідає пан Гоцул. - Звітують про свою роботу представники WADA, керівні органи Ради Європи, які відповідають за цей напрямок, приймається дорожня карта на найближчий час. Серед усього різноманіття інформації, яку ми отримали впродовж цих двох днів, закцентую увагу на тому, що найбільше стосується України.

Дуже позитивно було сприйнято нашу активну позицію щодо необхідності універсалізації підходів загальноєвропейського і світового процесів криміналізації деяких напрямків боротьби з допінгом. Як підсумок – на вже на цьому засіданні були дані конкретні доручення відповідним групам, які мають почати таку роботу, і українська сторона буде брати в ній активну участь, відслідковувати цей процес і надалі використовуватиме результати даної роботи. Оскільки, як і більшості інших країн, нам не оминути введення кримінальної відповідальності за деякі особливо важкі порушення, пов’язані з вживанням та розповсюдженням допінгу.

Другий момент – напередодні засідання ми направили експертам Ради Європи та WADA кінцеву редакцію нового Закону України про боротьбу з допінгом. Її було підготовлено на базі тих рекомендацій, які нам надали спеціалісти WADA. ВБухаресті ми домовилися, що після узгодження всіх нюансів з експертною групою, ми зможемо подавати цей Закон до Верховної Ради. В червні

планується приїзд в Україну профільних фахівців Ради Європи для зустрічі з Народними депутатами, іншими нашими спеціалістами, долученими до цього процесу, задля обговорення позиції щодо цього питання. Також ми працюватимемо над тим, що б Верховна Рада ще до своїх канікул розглянула цей Закон щонайменше в першому читанні.

Ми продовжуємо збирати і накопичувати інформацію про досвід інших країн в реалізації антидопінгової діяльності та роботі антидопінгових лабораторій. В Румунії у нас відбулося

декілька таких двосторонніх зустрічей з фахівцями з Польщі, Латвії, Швейцарії та інших країн. Весь їхній досвід ми систематизуємо та намагатимемося донести до всіх зацікавлених сторін. Щоб і Національний Антидопінговий центр, і інші залучені до антидопінгової діяльності структури мали доступ до найактуальнішої інформації.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік