Київ готується приймати міжнародну матчеву зустріч юнацьких збірних

15:35 | 08 мая 2019
29 червня в Києві на стадіоні НТБ СДЮШОР №6 відбудеться міжнародна матчева зустріч юнацьких збірних України, Туреччини, Білорусі, Польщі та Румунії. 29 червня в Києві на стадіоні НТБ СДЮШОР №6 відбудеться міжнародна матчева зустріч юнацьких збірних України, Туреччини, Білорусі, Польщі та Румунії. Наразі відбулося засідання представників Федерацій легкої атлетики Києва та України, під час якого було сформовано оргкомітет змагань, розглянуто поточні питання з їх організації.

- Ця матчева зустріч є найважливішою подією сезону для київської легкої атлетики, - розповідає президент Федерації легкої атлетики Києва Віктор Грінюк. – Приїдуть спортсмени високого рівня з п’яти країн. В кожній команді – по 30 атлетів, тобто загалом – 150. Це дозволить подивитися, чи все правильно ми робимо, на скільки ми здатні якісно проводити великі змагання європейського рівня, на які київська легка атлетика регулярно подає заявки. Нещодавно у нас був перший млинець, і він вийшов не гливкий. Маю на увазі чемпіонат АБАФ з півмарафону, який пройшов в рамках Київського міжнародного півмарафону. На мій погляд, змагання пройшли чітко, ми подалися на срібний лейбл ІААФ. Міжнародну матчеву зустріч також спробуємо провести на високому рівні, щоб для київських любителів легкої атлетики вона стала знаковою подією.

- Які зміни очікують на стадіон СДЮШОР №6 при підготовці до цієї матчевої зустрічі?

- Вони будуть однозначно. На фінальній стадії зараз знаходиться процес сертифікації стадіону на 4-й рівень ІААФ. Буде завезено нове обладнання – висотна яма, яма для стрибків з жердиною, сертифіковані колодки двох різних фірм-виробників, як цього потребують умови проведення подібних стартів. З’являться палатки для масажу, буде забезпечено супровід. Одним словом, Києву буде не соромно перед гостями.

- Це обладнання буде завезено до Києва на період змагань, чи назавжди поповнить вашу матеріально-технічну базу?

- Частина залишиться в Києві назавжди і буде використовуватися в легкоатлетичному манежі КМШВСМ, тому що саме там у нас основне тренувальне ядро. Але з введенням в експлуатацію стадіону «Русановець» та приведенню до відповідного рівня цього стадіону, частина обладнання буде розподілена і між відкритими аренами. Таким чином у нас з’являться дві достатньо сильні нові літні бази підготовки. Окрім цього, наразі ведеться активна робота над створенням ще одного такого об’єкту. Отож, це дозволить певною мірою оживити ті позитивні процеси, які тривають в нашій легкій атлетиці вже давно, але зараз виходять на фінішну пряму. Ми дуже на це сподіваємося, адже нові спортивні споруди – це нові тренери та нові вихованці. Нові вихованці – це нові зірки. Нові зірки – це нові юніори та молодь. Ось такий колообіг, з року в рік, від одного олімпійського циклу до наступного.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік