Щодо публікації на сайті «Українська правда» матеріалу «Весільні генерали українського спорту. Які політики очолюють спортивні федерації?»

16:20 | 20 марта 2019
Федерація легкої атлетики України є прихильником та одним з локомотивів реформуванняукраїнського спорту, наближення системи його управління до міжнародних стандартів. Федерація легкої атлетики України є прихильником та одним з локомотивів реформуванняукраїнського спорту, наближення системи його управління до міжнародних стандартів. ФЛАУ завжди дотримується у своїй роботі правил чесної гри, і працює виключно у правовому полі. У зв"язку з цим ми не могли не відреагувати на матеріал «Весільні генерали українського спорту. Які політики очолюють спортивні федерації?», який вийшов на сторінках інтернет-видання «Українська правда». З переконанням, що таке авторитетне видання, як «Українська правда», ставить собі за мету набирання рейтингу завдяки професійним, а не «брудним» матеріалам, на ім’я його головного редактора Севгіль Мусаєвої-Боровик було направлено лист наступного змісту.

Щодо публікації на сайті «Українська правда» матеріалу «Весільні генерали українського спорту. Які політики очолюють спортивні федерації?»

12 березня на сайті «Українська правда» вийшов матеріал «Весільні генерали українського спорту. Які політики очолюють спортивні федерації?», в якому журналіст Дарина Рогачук виклала факти, які є нефаховими і перекрученими. Закиди на адресу президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, які містяться в статті, є безпідставними. Ігор Гоцул є професіоналом у спорті та досвідченим менеджером. Також є вищою мірою непрофесійною заява щодо «конфлікту інтересів» після того, як набрало законної сили рішення суду, згідно з яким в діях Ігоря Гоцула не було виявлено конфлікту інтересів і справу було закрито «у зв’язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення».



Незрозумілим є акцент автора статті, щодо того, що Ігор Гоцул «досі присутній на сайті міністерства та федерації». Ігор Гоцул може бути присутнім на робочому місці, на засіданні Верховної Ради. А на сайті Міністерства він аж ніяк не може бути присутнім. Що автор хотів цим сказати? Йому не подобається державний сайт, чи він не знає назви посади Ігоря Гоцула? Дивно...

У зв’язку з вищенаведеним Федерація легкої атлетики України вимагає від видання «Українська правда» вибачень, публікації спростування інформації, яка наведена в статті, а також публікації даного звернення.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік