Делегати ЕА відвідали Луцьк

09:50 | 17 марта 2019
До старту командного чемпіонату Європи з багатоборства (Суперліга) у Луцьку лишається менше чотирьох місяців. До старту командного чемпіонату Європи з багатоборства (Суперліга) у Луцьку лишається менше чотирьох місяців. 15-16 березня місто відвідали делегати Європейської легкої атлетики (ЕА).

До Луцька завітали перший віце-президент ЕА Добромір Карамарінов, технічний делегат ЕА Сильвія Барлаг і лідер проекту Даніель Перейра. Упродовж двох днів вони разом з представниками ФЛАУ (на чолі з президентом Ігорем Гоцулом) та організаційним комітетом перевіряли місто на готовність приймати чемпіонат та проводили робочі зустрічі.

Ігор Гоцул, прибувши до Луцька, зауважив, що проведення тут змагань такого рівня важливе не лише для міста, а й для всієї країн. А для Луцька це додаткова можливість показати себе з якомога кращого боку. Що, власне, і сталося вже у ці два дні.

Візит делегатів ЕА почався з зустрічі з в.о. міського голови Луцька Григорієм Пустовітом й огляду стадіону «Авангард», на якому і пройде командний чемпіонат Європи з багатоборства (Суперліга). Увагу приділили як безпосередньо доріжкам і секторам на ньому, так і приміщенням, які будуть задіяні під час змагань.

«Для нас важливі всі технічні деталі. Стадіон відповідає вимогам для проведення легкоатлетичних змагань міжнародного рівня, - говорить Добромір Карамарінов. - Звичайно, є невеличкі нюанси, які ми рекомендуємо виправити, як, наприклад, освіжити розмітку. Але це нормально – тут немає нічого, чого не можна було б виправити у короткі строки. Загалом ми залишилися задоволені тим, що побачили».

Делегати ЕА також оглянули арену для розминки атлетів та ознайомилися і затвердили офіційні готелі чемпіонату. Після чого почалися робочі наради.

Під час візиту, зокрема, був затверджений попередній розклад Суперліги командного чемпіонату Європи з багатоборства, з’ясовані деталі і визначений подальший план роботи у кожному з напрямків.

Добромір Карамарінов на завершення візиту зазначив: «Ми бачимо величезне бажання і старання людей, які працюють над організацією цього чемпіонату, провести його на найвищому рівні. Тому у мене немає сумнівів у тому, що влітку на Луцьк чекає справжня спортивна мегаподія». А голова виконавчої дирекції організаційного комітету Ігор Поліщук лише підтвердив ці слова: «Ми докладемо усіх зусиль для того, щоб провести змагання на найвищому рівні. Впевнений у тому, що Суперліга командного чемпіонату Європи з багатоборства стане першою з низки інших серйозних змагань, які прийматиме Луцьк».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік