Ігор Гоцул – про майбутній стадіон у Мукачево

14:50 | 18 декабря 2018
Вже у 2020 році у Мукачево має з’явитися новий легкоатлетичний стадіон. Вже у 2020 році у Мукачево має з’явитися новий легкоатлетичний стадіон. І навіть більше. Про це розповів президент ФЛАУ Ігор Гоцул після зустрічі з міським головою Андрієм Балогою.

Закарпаття не перший рік розглядається як альтернатива Криму у плані підготовки українських спортсменів до змагань, особливо в осінньо-весняний період. «За кліматичними умовами вони співставні, а по співвідношенню ціна-якість у питанні готелів і організації харчування Закарпаття навіть має певні переваги», - говорить Ігор Гоцул.

У Хусті й Ужгороді вже завершується реконструкція стадіонів, а за два роки до них має додатися і ще одна арена.

В останні роки Мукачево неодноразово приймало зимові чемпіонати України

метань. Традиційними стали і змагання з метань «Чотири оберти Сюча», присвячені пам’яті Євгена Сюча. «Євген Сюч – уродженець цих місць. Він був одним з фундаторів сучасного уявлення про техніку метання молота. Я відвідував змагання, присвячені його пам’яті, спілкувався з атлетами і тренерами, а також з міським головою. Ми докладемо зусиль для збереження «Чотирьох обертів Сюча» як однієї з візитівок Мукачево і спільно працюватимемо над тим, щоб турнір розвивався і набирав обертів, до яких прагнуть і організатори, і місто».

Змагання пам’яті Євгена Сюча проводяться восени. У 2019 році вони заплановані на 7-10 листопада. І вже за два роки цей турнір, як і вся легка атлетика міста, мають вийти на новий рівень і нову арену.

«Я говорив з міським головою та його заступниками. Ми ставимо амбітні плани стосовно майбутнього стадіону у Мукачево», - продовжує Ігор Гоцул.

Тут планується поява сучасного стадіону на вісім доріжок, з зонами для розминки і метань. «Згідно з вимогами ІААФ, ми плануємо, що стадіон міститиме всі необхідні сектори, включаючи сектори для метань. Останні використовуватимуть під час змагань, а розминка перед ними і тренування під час НТЗ відбуватимуться на окремому секторі», - пояснює Ігор Євгенович.

«Ми домовилися про те, що відразу після закінчення різдвяних свят надсилаємо експертів, які спільно з представниками міста розпочнуть роботу над концепцією цього стадіону і кошторисною документацією. Якщо все буде складатися так, як заплановано, то наступного року ми не лише зможемо закінчити проектно-кошторисну документацію, а й розпочати реконструкцію основного ядра стадіону і допоміжних будівель – роздягальні, сауни, тренажерної зали і невеличкого манежу, в якому можна тренуватися у негоду. Упродовж 2019-2020 років ми маємо повністю завершити реконструкцію, включно зі стадіоном для розминки й окремим сектором для метань», - говорить Ігор Гоцул.

Крім того у спортивному комплексі заплановані два басейни – звичайний і з термальною водою. «Це дуже важливо для спортсменів на певних етапах тренувань і відновлення», - додав Ігор Гоцул. Він також зазначив, що після реконструкції стадіон у Мукачево зможе претендувати на національні та міжнародні змагання. Проте якщо говорити, приміром, про міжнародні турніри, то багато що буде залежати і від того, чи з’явиться у Закарпатті міжнародний аеропорт.

При цьому Ігор Гоцул звернув увагу на те, наскільки змінилося Мукачево за останні роки: «Місто має сучасний вигляд, воно цікаве. Це дасть змогу спортсменам не тільки тренуватися, а і комфортно себе почувати у психологічному плані. Адже довготривале перебування на одній і тій самій базі під час навчально-тренувального збору, коли немає можливості відволіктися і мати якусь психологічну віддушину, є досить серйозним навантаженням на психіку атлетів. Мукачево – дуже позитивне місто».

«Цей проект реальний. Унаслідок тих процесів, які існують у державі, міста отримали достатньо серйозні кошти, і його реалізація може бути повністю здійснена коштом міста Мукачево. Щонайменше ми на це зараз орієнтуємося у реалізації проекту», - додав на завершення розмови Ігор Гоцул.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік