Виконком ФЛАУ: звіти та рішення

19:20 | 17 декабря 2018
14 грудня у Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ. 14 грудня у Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ.

Члени Виконкому ФЛАУ заслухали звіт про виступ збірної України на чемпіонаті Європи з кросу (9 грудня, м. Тілбург).

«З позитивних моментів відзначу п’яте місце і конкурентоздатність естафетної команди, яка проявилася і у не надто великому відставанні від трійки призерів, і була добре помітна на фоні виступу української четвірки минулого року», - зазначив головний тренер з видів витривалості Сергій Романчук.

Загалом, виступ команди і тренери, і члени Виконкому визнали незадовільним.

Своїми враженнями від змагань, тренувань і підготовки атлетів поділився і віце-президент ФЛАУ Іван Гешко, який їздив до Тілбурга у складі офіційної делегації.

Попереду у тренерського штабу обговорення і визначення найоптимальнішої формули відбору до команди на чемпіонат Європи-2019 з кросу. Також члени Виконкому ФЛАУ і президент ФЛАУ Ігор Гоцул особисто звернулися до головних і старших тренерів команди з тим, щоб ті знайшли не лише оптимальну формулу відбору на змагання, а і якнайкращі шляхи для підготовки, щоб обговорили дане питання з особистими тренерами, проаналізували та зробили висновки щодо їхнього підходу.

У ході обговорень також була винесена пропозиція, яку наступного дня підтримали і члени Ради ФЛАУ, щодо того, щоб на одному з етапів залучити до підготовки команди Івана Гешка і дев’ятиразового чемпіона Європи з кросу Сергія Лебідя.

***

Після обговорення виступу команди на чемпіонаті Європи з кросу перейшли до чемпіонату світу з кросу, який відбудеться у датському місті Орхус, і затвердили кількісний склад команди для участі у ньому: чотири атлети – по одному представнику серед жінок і чоловіків серед дорослих і юніорів – та дві офіційні особи.

***

На засіданні Виконкому ФЛАУ також була представлена структура департаменту збірних команд на 2019 рік та попередні плани і завдання на нього.

***

На засіданні Виконкому ФЛАУ заслухали звіти про діяльність та використання бюджетних коштів на підготовку резерву ДП Східний і Західний центри олімпійської підготовки, які представили їхні керівники – Віталій Корж і Олег Вегнер. Також ними були представлені склад спортсменів, тренерів та інших фахівців, які здійснюють підготовку у ДП Східний і Західний центри олімпійської підготовки.

З урахуванням роботи впродовж першого року були внесені корективи у формування складу. Був зроблений акцент на необхідність координації діяльності Східного і Західного ЦОП зі старшим тренером з резерву Андрієм Каратєєвим та головним тренером з легкої атлетики В’ячеславом Тиртишником, а також на необхідність залучення до роботи в них більшої кількості висококваліфікованих тренерських кадрів.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік