Вікторія Калюжна: «На чемпіонаті Європи у нас була справжня команда»

03:05 | 10 декабря 2018
Вікторія Калюжна стала автором найвищого місця серед українських легкоатлетів в індивідуальному заліку чемпіонату Європи з кросу. Вікторія Калюжна стала автором найвищого місця серед українських легкоатлетів в індивідуальному заліку чемпіонату Європи з кросу. У змаганнях серед жінок вона фінішувала 32-ю.

Сьогодні ваш біг по дистанції нагадував класичний приклад того, як потрібно починати подалі і плавно обганяти суперників.

Я завжди намагаюся починати трішки позаду і потім розкачуватися. Але відверто кажучи, перед стартом був жахливий стан. Взагалі не знала, як бігтиму. Ноги ватні, нудило. Сказати, що це пов’язано з психологічною складовою… Навряд чи, адже я не вперше виступаю на таких змаганнях і ніколи такого не було.

Я готувалася, хотіла добре пробігти. В принципі, не можу сказати, що все аж настільки погано. Я відчувала, що весь час «підбираю». Тому ніби й не зовсім розчарована виступом, але завжди хочеться бути ближче до перших місць. Але траса тут і справді дуже складна! Я дуже часто беру участь у змаганнях з кросу, але такого ще не було.

Євгенія Прокофєва після фінішу сказала, що, навпаки, любить такі «крейзі» траси…

Справа у тому, що Женя у нас і сама «крейзі», тому і траси такі любить (сміється). Але траса дійсно дуже цікава – справжня кросова. І ця багнюка! Це видовищно для глядачів, але бігти складно.

Перед чемпіонатом Європи у вас був збір у Кременній. Мені вже кілька людей сказали про те, що рельєф там був схожий на той, по якому ви сьогодні бігли. Це якось допомогло вам?

Складно сказати. Я бігала в лісі, але у мене боліла нога, тому намагалася бігати і по асфальту, і на доріжці. Практично все робила на стадіоні, щоб нічого не боліло і я доїхала на чемпіонат Європи цілою. А у лісі і справді був пісок, рихлість.

У Тілбургу добре розуміються на кросі, адже тут регулярно проводять міжнародні змагання у цій легкоатлетичній дисципліні. Можна говорити про те, що підтримка на цьому чемпіонаті відрізнялася від попередніх?

Минулого року я виступила ліпше, була серед перших 15-ти. Але цього року хочу відзначити підтримку саме нашої команди. Я чула їх усіх! Коли виступала минулого року, практично нікого не було, крім тренера і мого хлопця у коллрумі. Практично всі пішли, не підтримували. Зараз усі на трасі, і це додає сили. Приємно, коли за тебе вболівають. Мені сподобалося, що у нас тут була справжня команда.

Не можу не запитати про місце нашого проживання. Ви коли їхали на чемпіонат, знали про те, що ми будемо жити практично у Сафарі-парку?

Ні, дізналася лише у літаку. І це дуже класно. Виходиш зранку, біля твого будинку тварини, а ми їх дуже любимо, тому це просто дивовижно.

Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік