Орест Оклієвич – про нову легкоатлетичну арену в Івано-Франківську

15:50 | 09 ноября 2018
Кількість легкоатлетичних арен в Україні зростає. Кількість легкоатлетичних арен в Україні зростає. Лише кілька днів тому відбулося урочисте відкриття однієї з них у Лазурному Херсонської області, як надійшли приємні звістки зі стадіону Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ).

«Як виникла ідея створити легкоатлетичну арену в Івано-Франківську? Коли я проходив погодження на посаду начальника управління спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації у Міністерстві молоді та спорту України, серед інших я мав зробити це у першого заступника міністра Ігоря Гоцула. Коли я зайшов до нього, він запитав про те, як щодо будівництва або реконструкції легкоатлетичного стадіону в Івано-Франківську. На що я відповів, що поживемо-побачимо. Так і з’явилася ця ідея», - розповідає Орест Оклієвич.

Про те, щоб стадіон ІФНТУНГ був саме легкоатлетичним, не роздумували ні хвилини. «Ми починали його реконструкцію саме для легкої атлетики. Голова Івано-Франківської ОДА, Гончарук Олег Романович, колишній легкоатлет. Він штовхав ядро і до того ж закінчив ІФНТУНГ, - продовжує Орест Євгенійович. – Минулого року ми почали робити доріжки: поклали під них основу, новий асфальт. А цього року університет виступив з бажанням зробити ще й футбольне поле, тому постелили новенький газон. Також зробили сектори. Під час реконструкції неодноразово приїжджали представники ФЛАУ, як Ігор Гоцул, так і Іоланта Хропач, контролювали процес. Тому з упевненістю можу сказати, що це буде повноцінна легкоатлетична арена з усіма секторами, яка відповідає всім вимогам».

На стадіоні вже повністю покладене покриття на доріжках і новенький газон з поливом.

«На стадіоні вже майже все готово. Навесні ми зробимо розмітку – взимку вона мало використовуватиметься і лише потемніє, а так буде біла і яскрава перед початком нового сезону. До весни має також прижитися і трава на газоні. А от обладнання, в яке включено все, починаючи від списів, вимірювачів, ям для стрибків, двох табло і закінчуючи машиною для чистки бігових доріжок, очікуємо вже до кінця цього року», - каже Оклієвич.

Весною також має відбутися сертифікація стадіону ІФНТУНГ. Попередньо він претендуватиме на ІІІ категорію.

Для початку на стадіоні планують проводити обласні змагання. Після реконструкції трибуни, яка є наступним кроком, будуть претендувати і на змагання національного рівня. «Звісно ж, стадіон буде відкритий і для тренувань. Власне, там уже зараз можна тренуватися. Це зможуть робити як студенти університету, так і спортсмени області, можна буде проводити НТЗ. Також пускатимуть і любителів бігу. Зараз на арені зробили огорожу, тому, найімовірніше, формуватимуть групи з любителів, які займатимуться у той чи інший час і матимуть пропуск на стадіон», - говорить Оклієвич.

За словами Ореста Євгенійовича, йому б не хотілося, щоб на цьому реконструкція спортивного комплексу завершилася, адже на його базі можна створити справжній центр університетського спорту в Україні, а то й Центр олімпійської підготовки. «На виході зі стадіону два ігрових зали, зал для єдиноборств, 25-метровий басейн, сауна, невеликий тренажерний зал і поряд великий харчоблок. Якщо у комплекс вкласти гроші, з нього може вийти навіть Центр олімпійської підготовки. Тут все поряд. Навіть не знаю, чи є ще десь в Україні щось подібне», - говорить Оклієвич.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік