Результати участі у Конвенції ЕА для України (частина 2)

10:35 | 07 ноября 2018
Результати участі у Конвенції ЕА для України (частина 1) На Конвенції ЕА у Лозанні значну увагу приділили і питанню боротьби з допінгом, яке обговорювали на лідерському форумі ЕА. Результати участі у Конвенції ЕА для України (частина 1)

На Конвенції ЕА у Лозанні значну увагу приділили і питанню боротьби з допінгом, яке обговорювали на лідерському форумі ЕА. Боротьба у цьому напрямку продовжиться і надалі ставатиме лише жорсткішою.

«Користуючись нагодою, ми також провели консультації з ІААФ щодо нашої спільної боротьби з допінгом у спорті. Було приємно почути слова про те, що Україна багато зробила у цьому напрямку за останні роки, - розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Найближчим часом буде організована зустріч на рівні експертів задля узгодження подальших планів і визначення критеріїв успішності при проведенні цієї роботи».

***

На лідерському формі ЕА крім питання боротьби з допінгом також розглянули питання гендерної рівності, обговорили вимоги до національних федерацій, кількість яких щороку збільшується. Мова йшла також і про те, що ЕА все активніше використовуватиме музику і світлове шоу на змаганнях, особливо на змаганнях у приміщенні. Також обговорювали можливість того, щоб під час трансляції турнірів глядачі мали можливість самостійно переключатися з камери на камеру, а також важливість стандартизації підходів до збереження інформації – результатів змагань – між всіма національними федераціями-членами ЕА. Синхронізація даних допоможе зробити їх максимально доступними і допоможе вболівальникам краще орієнтуватися у легкій атлетиці.

***

Керівник департаменту розвитку ФЛАУ Ольга Аксьонова взяла участь у «воркшопі», присвяченому новій системі розподілу грантів від ЕА. Її також запросили взяти участь у панельній дискусії і поділитися з присутніми досвідом України.

«Гранти ЕА будуть залежати від проектів. Вони прагнуть структурувати роботу національних федерацій, зробити її більш орієнтованою на результат і основаною на проектному плануванні, - розповідає Ольга Аксьонова. – Щодо ФЛАУ, то ми у нашій діяльності визначили кілька основних акцентів. Ми зосередилися на освітній складовій для тренерів, лікарів і масажистів; на дитячій легкій атлетиці, оскільки це початок шляху; на соціальній відповідальності, працюючи з ветеранами АТО і допомагаючи їм реабілітуватися через спорт та відкривши програму «Дитяча легка атлетика ІААФ» для діток-аутистів – як показав час, дітки чудово на неї реагують, тож бачимо, що спорт має ще й терапевтичний ефект. Крім того ми будемо допомагати федераціям Молдови і Грузії, ділитися з ними досвідом у різних сферах діяльності».

***

Ігор Гоцул також зустрівся з представниками компанії Nordic Sport, одного зі світових лідерів з виробництва якісного легкоатлетичного обладнання та інвентарю.

Під час зустрічі обговорювалося питання поставки в Україну якісного інвентаря та обладнання. «І ми вже маємо перші результати: велика партія днями прибула до Дніпра для реконструкції стадіону імені Петра Лайка», - говорить Ігор Гоцул.

«Ми також докладаємо зусилля для того, щоб допомогти Nordic і українським підприємцями організувати виробництво в Україні, що дасть можливість зробити інвентар і обладнання дешевшим і доступнішим. У грудні ми очікуємо візит одного з керівників компанії Денніса Остерберга, під час якої продовжимо нашу співпрацю», - додав Ігор Євгенович.

***

«Під час заходів ЕА ми також скористалися нагодою і приділили увагу реалізації проекту протидії Росії, яка засобами спорту намагається легалізувати свої дії і прагнення на окупованих територіях. Цю ініціативу ФЛАУ підхопило Міністерство молоді та спорту України, резонанс мали листи, які ми з цього приводу відправили у штаб-квартири ЮНЕСКО, Ради Європи і WADA. Під час форуму ми провели консультації і заручилися підтримкою декого з колег, - говорить Ігор Гоцул. – Це масштабний проект, і ми й надалі послідовно діятимемо у цьому напрямку. Згідно з міжнародними стандартами, включаючи рішення ООН, територія Криму і міста Севастополя належать Україні. І, реалізовуючи цей проект, ми не лише захищаємо інтереси виду спорту. Ми проявляємо нашу громадянську позицію, ми розуміємо, що саме можемо зробити для користі країни, і робимо це».
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік