Валерія Іваненко: «Перед юнацькою Олімпіадою були страх і неймовірне хвилювання!»

18:50 | 22 октября 2018
«Потрібно було порахувати, скільки троянд у букеті Валерії Іваненко. «Потрібно було порахувати, скільки троянд у букеті Валерії Іваненко. Бо дивлячись на нього, складалось враження, що їх там мінімум 75 – стільки ж, скільки метрів у її рекорді з метання молота», - пригадували ми зустріч Валерії після перемоги на юнацьких Олімпійських іграх і не менш блискучого і рекордного сезону у її виконанні.

Величезний букет троянд якнайкраще підкреслив неймовірно успішний сезон Валерії і ту важку роботу, яку вони з тренером виконали на шляху до перемоги у Буенос-Айресі. Проте попри те, що в Аргентину наша спортсменка приїхала у статусі беззаперечного лідера,

перед стартом хвилювалася не на жарт.

- Перед початком змагань був страх і неймовірне хвилювання! – зізналася Валерія Іваненко. – Але з ним потрібно було справлятися, що я й зробила. На щастя, мого тренера, який до того ж є моїм татом, включили до складу делегації, і його присутність і підтримка дуже мені допомогли.

Як ви налаштовувалися на першу спробу? Хотіли відразу вирватися вперед чи важливо було для початку виконати заліковий кидок?

Першу спробу потрібно було зробити залікову… Звичайно ж, свої метри потрібно завжди показувати вже з першої спроби, але моїм завданням було виконати її, не вийшовши за межі сектора, не влучивши у сітку, і вже потім поліпшувати результат.

Новий формат змагань, а саме виступ у два етапи, вам сподобався?

Змагання у два етапи – це дуже дивно. Ми звикли до кваліфікації і фіналу. Але це теж досвід, завдяки якому можна було чомусь навчитися. Маю сказати, що у другому турі було набагато страшніше, ніж у першому. Було надзвичайно сильне бажання нічого не втратити і виграти олімпійське золото. Весь цей час намагалася не дивитися, як метають суперниці. Взагалі-то, я зазвичай так завжди роблю. Але все ж трішки підглядала за тим, які у них спроби. І, зокрема, за єгиптянкою Раван Айман Ібрагім Баракат, яка наблизилася до позначки 70 метрів і виграла срібло.

Швидко адаптувалися до кліматичних умов і змін у часових поясах?

Було складно звикнути, оскільки потрібно було лягати спати у той час, коли у нас день, а прокидатися, навпаки, коли у нас ніч. Але більш-менш впоралися з цим.

Вже знаєте, чи виступатимете у зимовому сезоні?

Ще точно не знаю нічого. Думаю, для початку я відпочину десь тиждень, а потім почнемо підготовку. Хоча як все буде насправді, як і те, чи виступатиму взимку, вирішить мій тренер.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік