Навчальний курс для тренерів високої кваліфікації

14:05 | 22 октября 2018
Під час проведення у Чорноморську жовтневого навчально-тренувального збору національної збірної команди України та державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики у рамках програми ФЛАУ з підвищення кваліфікації вітчизняних тренерів (груп підготовки до спорту вищих досягнень, груп вищої спортивної майстерності) було проведено серію семінарів, лекцій і майстер-класів для тренерів високої кваліфікації за тематичним напрямом «Сучасні методи і засоби підготовки легкоатлетів у системі спорту вищих досягнень».

Курс навчання пройшли 50 фахівців, які працюють зі спортсменами національної збірної команди України з легкої атлетики. До уваги слухачів курсу були представлені такі теми: -















«Управління тренувальним процесом підготовки легкоатлетів»; -















«Моделювання річного циклу підготовки легкоатлетів»; -















«Особливості побудови етапу безпосередньої підготовки до основних змагань року» (лектори – Заслужений тренер України, доцент Бойко Анатолій Григорович, к.н.ф.в.с., доцент Базилюк Тетяна Антонівна).

-















«Огляд результатів медичних обстежень спортсменів національної збірної команди України з легкої атлетики на базі науково-методичного центру спортивної медицини Сумського державного університету: основні патологічні відхилення та шляхи їх усунення»; -















«Вплив респіраторних захворювань на процес підготовки легкоатлетів» (лектор: доктор медичних наук, директор науково-методичного центру спортивної медицини Сумського державного університету Атаман Юрій Олександрович).

-















«Сучасні методи передтренувального розігріву. Профілактика травматизму та засоби відновлення легкоатлетів» (лектор: тренер-масажист національної збірної команди України з легкої атлетики Савченко Євген Володимирович).

-















«Використання вправ з бар’єрами для розвитку ритму у видах легкої атлетики. Вправи для профілактики травматизму та підготовки до основної частини тренування» (лектор: Заслужений тренер України та СРСР Огородник Юрій Олександрович).

-















«Антидопінгова діяльність у легкій атлетиці. Перелік заборонених препаратів на 2019 рік. Права та обов"язки легкоатлетів у сфері антидопінгу» (лектор: заступник директора Національного антидопінгового центру України Кручек Ярослав Іванович).

За словами головного тренера зі стрибків і керівника цього навчально-тренувального збору Олександра Романюка, курс навчання видався насиченим на різного роду заходи, які пройшли у жвавій дискусії і обговореннях представленого матеріалу. Формат заходів включав у себе і лекційні доповіді у конференц-залі, і практичні семінари, і майстер-класи на стадіоні. Спектр представлених тем підбирали таким чином, щоб відповідати вимогам тренерів високої кваліфікації і представляти для них практичний інтерес і новизну.

«Перший досвід такого формату проведення можна вважати цілком успішним і корисним як для слухачів, так і для самих лекторів і організаторів. Ми отримали багато відгуків від учасників і при підготовці і проведенні таких заходів у майбутньому намагатимемося врахувати їхні побажання, звернення і коментарі. Вдячні всім лекторам за те, що відгукнулись та знайшли час і можливість виступити у Чорноморську перед шанованою аудиторією своїх колег», - додав Олександр Романюк.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік