Юнацькі Олімпійські ігри: повернення чемпіонів

13:20 | 22 октября 2018
Родичі, друзі, колеги по спорту, тренери, представники ЗМІ, функціонери, керівники спорту і, звичайно, вболівальники. Родичі, друзі, колеги по спорту, тренери, представники ЗМІ, функціонери, керівники спорту і, звичайно, вболівальники. Зранку 22 жовтня у терміналі D аеропорту «Бориспіль» майже ніде було яблуку впасти. І це не дивно, адже саме у цей час з Буенос-Айреса поверталися тріумфатори юнацьких Олімпійських ігор. Були серед них і легкоатлети.

Дочекатися повернення додому і зустрічі з сім’єю для багатьох юних спортсменів, здавалось, було куди більшим випробуванням, ніж сам виступ на Іграх. Дехто з них не приховував сліз радості від зустрічі зі своїми найріднішими людьми. Щодо легкоатлетів-чемпіонів, то якщо Валерія Іваненко і Михайло Кохан були в Аргентині зі своїми татами (адже саме у них тренуються), то Ярослава Магучіх встигла не на жарт скучити за сім’єю. Але чекати повернення у Дніпро не довелося, адже мама і сестра приїхали зустріти її з літака.

Зустрічали команду і керівники спорту України, зокрема, президент НОК України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент ФЛАУ Ігор Гоцул, генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь, державний тренер з легкої атлетики України, який до того ж встиг виступити у ролі коментатора у перший день змагань легкоатлетів на юнацькій Олімпіаді, В’ячеслав Тиртишник. Як завжди позитивні емоції подарував і директор департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України, а в минулому відомий легкоатлет Роман Вірастюк.

Ігор Гоцул привітав чемпіонів і призера та звернувся зі словами вдячності до кожного з легкоатлетів і тренерів, які виступали на юнацьких Олімпійських іграх. І вкотре наголосив на тому, наскільки важливим є будівництво і реконструкція легкоатлетичних арен. «У Кропивницькому кілька років тому з’явився стадіон – і сьогодні ми маємо призера юнацьких Олімпійських ігор Олега Дорощука. З’явилася арена у Дніпрі – і бачимо, на який високий рівень відразу піднялася легка атлетика в області (всі три чемпіона Ігор – Ярослава Магучіх, Валерія Іваненко і Михайло Кохан – представляють Дніпропетровську область. – Прим.авт..)», - зазначив Ігор Євгенович.

У складі команди повернулася і Юлія Левченко, яка була на Іграх юним лідером змін від України. Найближчим часом читайте на сайті ФЛАУ враження Юлії від нової ролі, а також флеш-інтерв’ю від наших чемпіонів і призера юнацької Олімпіади.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік