Реконструкції легкоатлетичних арен у Києві й Івано-Франківську

19:20 | 18 сентября 2018
Київ і Івано-Франківськ активно продовжують роботи з реконструкції спортивних споруд – манежу на Березняках і стадіону Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ). Київ і Івано-Франківськ активно продовжують роботи з реконструкції спортивних споруд – манежу на Березняках і стадіону Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ).

У столичному легкоатлетичному манежі на Березняках проводиться новий етап реконструкції. Зокрема, будується двоповерхова прибудова до манежу. Про це повідомляє офіційний сайт ФЛА м. Києва з посиланням на заступника голови Київської міської державної адміністрації В’ячеслава Непопа.

На першому поверсі прибудови буде розміщено сектор для стрибків у довжину, чотири бігові доріжки, зону безпеки, роздягальні і душові. На другому поверсі – зали для боксу, настільного тенісу і вільної боротьби.

«Після завершення першого етапу у 2013 році місто одержало не тільки сучасний спортивний об’єкт, а й нових чемпіонів, які нарешті отримали базу для тренувань. З минулого року стартував новий етап реконструкції», – прокоментував В’ячеслав Непоп.

На сьогодні споруджено металевий каркас та плити перекриття прибудови, перекладено теплові мережі та внутрішні мережі електропостачання, зовнішні мережі побутової та дощової каналізації. Частково влаштовано системи вентиляції, пожежної сигналізації, автоматизації та диспетчеризації, зв’язку та сигналізації. Виконано облицювання входів, завершено спорядження сантехнічного блоку та підвальних приміщень адміністративного блоку. Утеплено покрівлю на вхідних групах манежу. Проведено зовнішнє освітлення та благоустрій території.

Серед киян зростає популярність бігу, занять з фітнесу, легкої атлетики й інших видів спорту. Окрім підготовки професійних спортсменів, у легкоатлетичному манежі після першого етапу реконструкції проводили зайняття 12 київських дитячих спортивних шкіл (600-800 дітей у період з 14:00 до 18:00), а також три бігових спортивних клуби (100-150 осіб у вечірній час).

Проект профінансований з бюджету на 43%. За умови виділення фінансування у повному обсязі, реконструкція манежу буде завершена у 2019 році. Введення в експлуатацію додаткових потужностей легкоатлетичного манежу значно збільшить його відвідуваність та рівень підготовки спортсменів і любителів спорту.

***



«Ми плануємо, що стадіон ІФНТУНГ отримає третю категорію ІААФ. Матиме вісім доріжок по колу, будуть обладнані всі необхідні легкоатлетичні сектори. Він розташований в гарному місці, сам університет має хорошу інфраструктуру, поруч – два ігрових зали, басейн, сауна, харчовий блок, є медичний супровід. Територія дозволяє обладнати додаткові місця для проведення тренувального процесу. Також наступного року мають бути введені в експлуатацію розминочний стадіон та допоміжні поля. Все це разом є чудовим рішенням, яке дозволить суттєво розширити географію легкої атлетики», - говорив Ігор Гоцул в одному зі своїх інтерв’ю на початку літа. А вже минулого тижня почалися роботи з укладання легкоатлетичного покриття.

Раніше на стадіоні ІФНТУНГ був шар асфальтного покриття, щоб під час робіт стадіон хоча б частково міг функціонувати. Коли ж усі підготовчі роботи були проведені, почали стелити легкоатлетичне покриття. Цей етап планують завершити до жовтня.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік