Повернення Євгена Карсака, підтвердження нормативів у метаннях та інші новини з Конча-Заспи

11:10 | 22 июня 2018
У Конча-Заспі відбулися Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань, присвячені пам’яті Заслужених тренерів України Леоніда Смєлаша та Анатолія Кончица. Це був п’ятий з шести запланованих стартів метальників.
 
- Незважаючи на те, що тими ж днями у Луцьку проходив юнацький чемпіонат України, а за тиждень відбудеться юніорська національна першість, участь в них взяло більше сотні атлетів, - розповідає головний тренер збірної України з метань Максим Островський. - Це – гарний показник. Також порадувала нас і низка результатів – близько шести атлетів підтвердили свої нормативи на головні старти сезону – чемпіонат Європи та юніорський чемпіонат світу.
 
Видовищними стали змагання зі штовхання ядра, де виступали «молодіжник» з Вінничини Роман Кокошко та досвідчений представник Київської області Віктор Самолюк. Самолюк намагався виконати норматив на Берлін (19.90), але поки що йому це не вдалося – переміг з результатом 19.23 (у Кокошка – 18.64).
 
У метанні молоту серед жінок хочу відзначити волинянку Ірину Климець, яка виграла з результатом 72.63. Другою стала Ірина Новожилова з Херсонщини (65.56). У цій дисципліні у нас з нормативами на чемпіонат Європи є три атлетки, і дуже хотілося, щоб вони позмагалися разом. Але Альона Шамотіна, відповідно до індивідуального плану підготовку, цей старт пропускала.
 
Цікавими були змагання молотобойців. Дуже щільні результати показали хлопці: Гліб Піскунов з Херсонщини – 72.43, Володимир Мисливчук з Рівненщини – 71.88, Сергій Регеда з Київщини – 71.31. Хоча результати поки що і не є нормативами на чемпіонат Європи, але тенденція мене задовольняє.
 
Дніпрянка Вікторія Клочко підтвердила норматив у метанні диску – 56.25. Хоча, на мою думку, з її даними необхідно метати за 60 метрів. Пора Вікторії розвиватися.
 
Приємно, що вшанувати пам’ять Леоніда Смєлаша та Анатолія Кончица прибула ціла низка уславлених метальників різних років. Вдячний я Олегу Хотенюку за призи для найкращих учасників змагань. Практично на кожні змагання нашої серії знаходиться спонсор, який виділяє призові. Цього разу вони вручалися тим, хто показав результат вищий за норматив, і для атлетів це було приємним сюрпризом.
 
Ще один позитивний момент – повернення в Україну після тривалої роботи за кордоном видатного наставника Євгена Карсака. Він виказав велике бажання приїхати до Конча-Заспи, і провів тут практичний семінар зі штовхання ядра. На нього зібралася велика кількість тренерів, дивилися, як правильно проводити розминку, розтяжку, роботу, яка потрібна в секторі. У нас з Євгеном Валер’яновичем відбулася розмова щодо допомоги в розвитку штовхання ядра. Це в Україні один з найпопулярніших видів метань, має високі традиції, але зараз результати атлетів, за рідким виключенням, бажають кращого. Ми домовилися, що після певної паузи, яка йому необхідна для адаптації після переїзду до України, він на добровільних засадах стане старшим тренером збірної України зі штовхання ядра та метання диску. Щоб досвід, якого він набув під час своєї тренерської кар’єри, в тому числі і за кордоном, передавати нашим наставникам.
 
Наступні Всеукраїнські змагання з метань відбудуться вже в листопаді в Мукачево, і будуть присвячені пам’яті видатного тренера Євгена Сюча. Їх ми плануємо провести у форматі міжнародної матчевої зустрічі. Розішлемо запрошення до Румунії, Угорщини, Словаччини, Білорусі, і після цього визначимося – це будуть змагання юніорських команд, чи юнацьких.
 
Ну а наразі спортсмени-метальники на зборі в Конча-Заспі продовжують підготовку до головних стартів сезону. Проте, ми зосереджуємося не лише на тренуваннях, але й на інших аспектах. Наступного тижня у нас відбудеться зустріч атлетів з президентом ФЛАУ Ігорем Гоцулом (щодо нагальних проблем, системи персонального розподілу коштів, тощо), а також практичний семінар з Олександром Крикуном – бронзовий призер Атланти-1996 надасть рекомендації стосовно тренувань, збереження спортивної форми і взагалі стану здоров’я перед основними змаганнями і під час змагань. Також в рамках популяризації легкоатлетичних метань заплановано фотосесію наших спортсменів з дітьми-моделями для низки видань, в тому числі і закордонних.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік