Європейський олімпійський комітет та ЄС надають додаткові можливості спорту

17:25 | 20 июня 2018
У складі делегації НОК України президент ФЛАУ Ігор Гоцул у Бєлграді (Сербія) взяв участь у семінарі Європейського олімпійського комітету. Захід був присвячений новим можливостям, які відкриваються для країн Східної Європи, з отриманням допомоги з боку Європейського Союзу, в тому числі грантової.
 
- Національний олімпійський комітет, віце-президентом якого я є, отримує від МОК, ЄОК, Олімпійської солідарності доволі пристойні кошти, які допомагають йому забезпечувати власну діяльність, а також допомагати федераціям з різних видів спорту, - розповідає Ігор Гоцул. – Але увесь час постають нові завдання, які вимагають вирішень, що потребує додаткової фінансової підпитки.
 
Також зазначу, що участь в грантових програмах ЄС – це набагато більше, ніж додаткові фінансові можливості. Вони базуються на важливих для європейської спільноти напрямках – гуманітарних питаннях, загальнолюдських цінностях, їх розвитку та просуванню. Це надбання додаткових знань, вміння, досвіду, накопичених як в спортивній сфері, так і в інших. Більша частина цих програм не направлені виключно на спорт. Це програми розвитку демократії, транскордонного співробітництва, пов’язані з розвитком та структуризацією громадянського суспільства, частиною якого є спортивна спільнота.
 
Розвиваючи спорт, ми не маємо відриватися від загального контексту розвитку країни та цивілізації. Ми маємо щоразу вміти визначати користь, яку приносить спорт, і часто вона набагато більша, ніж просто голи-очки-секунди. І якраз в цій частині подібний семінар дуже важливий, адже відкриває нові можливості для нашого розвитку.
 
Найближчим часом ми обговоримо з президентом НОК України Сергієм Бубкою підходи до реалізації почутого на семінарі. Зрозуміло, якщо наші ідеї будуть реалізовані, а це неодмінно відбудеться, ФЛАУ, як одна з найсильніших федерацій – з точки зору і спортивного результату, і внутрішньої організації – претендувати, так би мовити, на місце під сонцем.
 
Зрозуміло, так просто ЄС грантові кошти на український спорт не дасть. Нам необхідно підготувати дуже серйозний проект, що потребує серйозних інтелектуальних зусиль, знань. Він має бути універсальною платформою в підготовці таких грантових проектів і наступних їх реалізацій для всіх спортивних федерацій. Я зараз готую свої пропозиції для НОК. Якщо вони будуть прийняті, найближчим часом ми зможемо їх реалізувати. Але так чи інакше ми неодмінно рухатимемося по шляху участі в таких програмах. Адже, як я вже казав, це і додаткові кошти, і додаткові знання, вміння і досвід, а також додаткове залучення до глобальних процесів, які збільшать цінність спорту.
 
Про те, які програми можуть бути реалізовані, і про те, хто і на яких умовах зможе в них взяти участь, ми зможемо говорити більш конкретно після того, як будуть затверджені підходи до їх реалізації.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік