Два стадіони та чемпіонат Європи з кросу для Закарпаття

16:25 | 16 марта 2018
З настанням весни активувалася діяльність Федерації легкої атлетики України, пов’язана з будівництвом і реконструкцією спортивних арен. Цього тижня президент ФЛАУ здійснив робочий візит на Закарпаття, звідки повернувся з приємними новинами:
 
- Найближчим часом у нас в Закарпатті має з’явитися два серйозних спортивних об’єкти. Стадіон у Хусті – його реконструкція ведеться вже другий рік, і введення в експлуатацію заплановане на серпень цього року. Це буде арена з дев’ятьма доріжками по колу, з усіма необхідними легкоатлетичними секторами та обладнанням. На ньому буде постелене покриття німецької фірми Polytan, і він відповідатиме третій або четвертій категорії ІААФ і призначатиметься для проведення навчально-тренувальних зборів збірних команд України з легкої атлетики, а також національних змагань. Ми побачили дуже велику зацікавленість мерії Хуста, народного депутата Валерія Лунченка, отож тут все має бути на найвищому рівні.
 
Другий об’єкт – стадіон «Авангард» в Ужгороді. Ми давно мріяли про його реконструкцію, я декілька разів бував тут. Разом з місцевою владою ми відпрацьовували питання повернення його в комунальну власність, оскільки стадіон знаходився в оренді, і орендатор не дуже хотів вкладатися в реконструкцію. Врешті решт всі перепони на цьому шляху були подолані, і результатом сьогоднішньої зустрічі з головою Закарпатської облдержадміністрації Геннадієм Москалем та міським головою Ужгорода Богданом Андріївим було прийняте остаточне рішення, що ми буквально за декілька днів запускаємо усі процеси, пов’язані з реконструкцією цієї арени. Тут наші плани ще амбітніші. Ми хочемо мати стадіон другої категорії ІААФ. Запланований термін закінчення реконструкції – осінь цього або весна наступного року. Це буде також стандартний стадіон, з розминочним стадіоном поруч, з усіма необхідними легкоатлетичними секторами, включаючи сектор для метань. Для вирішення цього питання я також зустрічався з ректором Ужгородського національного університету – поруч з «Авангардом» знаходиться невеличкий стадіон цього навчального закладу, який може бути задіяний для таких завдань. І ми домовилися як про співробітництво у створенні єдиного кластеру з декількох спортивних об’єктів, так і про наступне співробітництво з Університетом щодо допомоги збірним командам України та тренерам, оскільки в цьому навчальному закладі зосереджена дуже серйозна наукова база, включаючи медичний факультет.
 
 
- За які кошти здійснюватиметься реконструкція цих двох арен?
 
- Реконструкція стадіону в Хусті здійснюється з трьох джерел – безпосередньо гроші міста, гроші з держбюджету за лінією Фонду регіонального розвитку, і по лінії соцеконому – те, що знаходиться в підпорядкуванні депутатів. Щодо ужгородського стадіону, то тут комбіноване фінансування: з коштів міста, області та держбюджету.
 
Окрім цього нам вдалося переконати область в необхідності створення на Закарпатті спортивного інтернату, і пан Москаль вже дав відповідне розпорядження, яке, сподіваємося, найближчим часом буде реалізоване. Також ми обсудили з нашими закарпатськими колегами наше бажання провести в регіоні чемпіонат Європи з кросу. Ми визначили наші підходи, спільне бачення, а також терміни – орієнтуватимемося на 2021-2022 рік. Також визначилися, що цьому передуватимуть декілька національних та міжнародних змагань.
 
Традиційно, коли з’являється стадіон, ми з місцевими органами влади створюємо дорожню карту просування – проведення там національних та міжнародних змагань. Так само буде зроблено і в цьому випадку. ФЛАУ здійснюватиме технічний супровід цих двох проектів, консультуватиме проектантів, будівельників, місцеві органи влади, слідкувати за тим, щоб усі роботи велися за регламентом ІААФ і об’єкти у подальшому було сертифіковано.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік