Передолімпійські збори в Японії та ASICS на Бірмінгем

15:55 | 24 февраля 2018
Цього тижня президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул та державний тренер України з легкої атлетики В’ячеслав Тиртишник відвідали з робочим візитом Японію. Питання, які вони вирішували під час цієї поїздки, були дуже актуальними для вітчизняної Королеви спорту.
 
- Під час цього візиту перед нами стояло дві задачі: перемовини з потенційними партнерами щодо екіпіровки для національних збірних команд України та визначення місця проведення навчально-тренувальних зборів і досягнення домовленостей щодо їх проведення напередодні Токійської Олімпіади-2020, аби наші атлети могли гарно адаптуватися до великої різниці в часі та кліматі, - розповідає президент ФЛАУ Ігор Гоцул.
 
По обом пунктам ми ставили перед собою максимальні завдання. Зокрема, щодо зборів – щоб частина витрат була покрита приймаючою стороною, а щодо екіпіровки – отримати контракт кращий за попередній. З великим задоволенням констатую, що в обох випадках ми досягли успіху.
 
Ми відвідали декілька місць можливого проведення НТЗ в префектурі Нара (поблизу Осаки, в 500 км від Токіо). Вона розташована в одній з найеколічнішо чистих частин Японії, славиться великою частиною лісових та гірських масивів, свіжим повітрям. Має відносно невелику кількість населення та промислового виробництва. Зустрілися з керівництвом цієї префектури, мерами декількох містечок, оглянули стадіони, готелі, інші об’єкти, які необхідні для проведення зборів. І вже чітко визначили місце, де буде проходити НТЗ нашої збірної напередодні Олімпійських ігор у 2020 році. Також нам вдалося домовитися щодо отримання фінансової підтримки від цієї префектури під час проведення зборів.
 
 
Окрім цього ми досягли згоди, що взаємовідносини з цією префектурою будуть більш широкими, ніж один НТЗ. Ми готові, а японська сторона зацікавлена в тому, щоб у 2019 році делегація українських спортсменів також відвідала цю префектуру. Також плануємо, що японські спортсмени приїдуть до України на одні з наших змагань, проведення спільних майстер-класів, інші заходи. Зараз вже режимі електронної переписки ми уточнюємо цей графік, і після досягнення остаточних домовленостей він буде додатково оприлюднений.
 
Я навмисне не хочу називати місто, де буде проходити збір. Лише вкажу, що це буде саме префектура Нара, і це будуть дуже гарні умови. Готель розташований в декількох хвилинах пішої ходьби від чудового стадіону, який має усе необхідне обладнання та метальні поля. Поруч розташований парк, де можна організувати пробіжки, тренування ходоків, кросову підготовку, тощо. В готелі є сауна, з керівництвом готелю ми домовилися, що спеціально для нашої команди буде підготовлено узгоджене нами меню з європейською кухнею, звичною для наших спортсменів, аби адаптація була легшою. Харчування здійснюватиметься у форматі буфету, коли в атлетів буде можливість вибору з декількох блюд, самостійного формування порцій, тощо.
 
Японська сторона готова максимально врахувати усі наші потреби, за необхідності закупити додаткове обладнання. Окрім цього, поруч є зали для занять в дощову погоду, медична клініка, яка буде задіяна в разі необхідності. Тобто, це будуть дуже гарні, сучасні умови, і наша команда отримає все необхідне для того, щоб збір і адаптація до Олімпійських ігор були належними, і атлети могли показати свої найкращі результати.
 
 
Що стосується нашого майбутнього контракту по екіпіровці. Ми вийшли на фінішну пряму в досягненні угоди з потенційним спонсором. Як і в першому випадку, ми ставили завдання не просто отримати новий контракт, а підписати контракт на кращих умовах, ніж були до цього – більша кількість комплектів, більша кількість найменувань в кожному пакеті, а також більш гарні умови щодо спецвзуття, що в контракті з Nike було для нас достатньо важким моментом. Ми впевнено рухаємося до того, щоб досягти позитивного результату по усім трьом напрямкам. Продовжуємо вести перемовини з декількома світовими лідерами, якість екіпіровки яких не поступається екіпіровці Nike. Ми маємо намір у квітні цього року у Києві остаточно підписати контракт. Оскільки його ще не має, я не можу поки що оголошувати назви компаній, варіанти співробітництва з якими ми розглядаємо. Зазначу лише, що це буде гарний контракт, а ще – що 1-4 березня на чемпіонаті світу у Бірмінгемі українська команда виступатиме у формі ASICS.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік