Ігор Гоцул: «До кінця року в Кропивницькому має з’явитися ще два легкоатлетичних об’єкти»

12:55 | 17 января 2018
Днями президент Федерації легкої атлетики України здійснив робочу поїздку до Кропивницького. Головною метою візиту була координація зусиль з розбудови легкоатлетичної інфраструктури у місті.
 
- В рамках серйозної роботи, яку проводить ФЛАУ щодо реконструкції та будівництва легкоатлетичної інфраструктури в країні, достатньо давно ми почали прикладати спроби переконати представників влади Кіровоградської області та Кропивницького у необхідності реконструкції спортивного залу СДЮШОР №2 й облаштування на його базі легкоатлетичного манежу. В місті вже з’явився один з найкращих стадіонів країни, де проходять змагання національного рівня, а також тренуються місцеві легкоатлети. Через появу «Зірки» їхні результати покращилися, у місцевих тренерів з’явилося піднесення. Але необхідно було завершити цей цикл і дати можливість проводити тренувальний процес взимку. Оскільки в протилежному випадку результати роботи на стадіоні потім втрачаються через те, що в зимових умовах спортсмени не мали належних кондицій для забезпечення тренувального процесу. Та й з точки зору збірної України нам важливо мати там манеж, оскільки коли ми проводимо збори, завжди потрібно мати варіант сховатися під дах у разі негоди. І, врешті решт, ще один манеж країні аж ніяк не буде зайвим.
 
 
Впродовж тривалого часу велася кропітка робота, йшли перемовини, готувалися, готувалися проекти, фахівці федерації консультували проектантів. І зараз ми вийшли на фінішну пряму. Затверджено проект реконструкції цієї споруди і облаштування там повноцінного легкоатлетичного манежу. В рамках цього проекту вже закуплено значну частку необхідного обладнання для перебудови залу. Будуть значно збільшені – на 10 метрів у довжину та у ширину – її розміри, що надасть можливість там розмістити повноцінний легкоатлетичний манеж.
 
- Він буде тренувальний чи змагальний?
 
- Тренувальний. Відповідно, метою мого візиту було інтенсифікувати ці процеси і допомогти нашим колегам не втратити такий шанс. Я зустрічався з Народним депутатом Олександром Горбуновим, який підтримує цей проект і в тому числі зусиллями якого з’явилося фінансування для його реалізації. Зустрічався з генеральним підрядником, з легкоатлетичною спільнотою. Роботи на об’єкті вже ведуться. Ми на власні очі змогли переконатися, що закуплено заключну частину якісного технологічного обладнання – несучі конструкції, вентиляційне обладнання, яке буде забезпечувати обігрів манежу, тощо. Потрібно було на місці узгодити всі деталі, щоб нічого не впустити, не відійти від стандартів побудови таких об’єктів, що ФЛАУ зараз намагається дуже жорстко відстежувати.
 
 
Отож наразі маємо наступне. Цього року буде повністю завершено реконструкцію цього спортивного об’єкту, і в Кропивницькому з’явиться легкоатлетичний манеж. Окрім того, з’явиться ще невеликий тренувальний стадіон на базі факультету фізвиховання місцевого Педагогічного Університету – там також тривають роботи.
 
- Цей стадіон далеко розташований від «Зірки»?
 
- Він знаходиться на достатньо невеликій відстані, і зможе використовуватися як тренувальна арена під час проведення великих змагань. І, звісно, буде служити потребам місцевої легкої атлетики. Бо була абсурдна ситуація: є факультет фізвиховання, на якому навчається достатньо велика кількість людей, і один з провідних напрямків якого – легка атлетика. Але майбутні фахівці не мали можливості практикувати легку атлетику в нормальних умовах. З цього приводу є активна позиція нашої федерації, ФЛА Кіровоградської області, Олександра Горбунова. Підтримує реалізацію цього проекту влада. Тому я впевнений, що у нас до кінця цього року з’явиться на карті ще два об’єкти, які доповнять ті чисельні успіхи, які ми вже маємо у цьому напрямку.
 
 
Ну і традиційно під час відрядження я зустрівся з місцевою легкоатлетичною спільнотою. Ми обговорили багато питань, пов’язаних з майбутнім легкої атлетики, розглянули практичні моменти -  як надалі краще рухатися.  Наприклад, говорили, які на думку фахівців потрібно внести зміни в Положення про ДЮСШ, щоб зробити їх роботу більш ефективною. Зокрема це стосується питання вимог наповнюваності груп, а саме – віку, з якого можна починати навчатися легкій атлетиці. Тут формальний документ відстає від реальності – в групи легкої атлетики приходять діти набагато раніше зазначеного в нормах віку, починають з цікавістю займатися нашим видом спорту, але тренери не мають можливості їх офіційно записати, оскільки нормативна база застаріла.
 
Також підіймалися питання протидії допінгу, персоналізації коштів для підготовки членів збірної, інтенсифікації наших зусиль щодо наукового забезпечення, взаємодії з медичними установами, реабілітації спортсменів тощо. Такі зустрічі завжди підживлюють практичними ідеями, які потім стають основою для нашої роботи найближчому майбутньому.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік