Ольга Саладуха: «Цієї зими в пріоритеті – домашні змагання, на яких і відбиратимуся в Бірмінгем»

04:10 | 15 января 2018
Чемпіонка світу та бронзова призерка Олімпійських ігор з потрійного стрибка Ольга Саладуха півроку не виходила в сектор. І ось минулого тижня у Києві вона взяла участь в традиційних змаганнях «Різдвяні старти». Поки що – в стрибках у довжину, які без проблем виграла з результатом 6 м 19 см.
 
- Цей старт – це розминка перед потрійним стрибком, чи цієї зими плануєте зосередитися саме на довжині?
 
- Ні, це просто тренування, підбір розбігу. В мене була велика пауза, востаннє я змагалася на початку липня на чемпіонаті України. Все-таки, пройшло вже півроку, потрібно входити в змагальну форму, пробувати розбіг, в тому числі на швидкості. Тому цей старт розглядала виключно як тренування.
 
- Як себе відчуваєте?
 
- Не погано. Перші три спроби були пристойні, але з невеликими заступами. У секторі була велика кількість учасниць, і через великі проміжки між спробами трошки, думаю, до фіналу всі встигли втомитися. Але що ми з тренером хотіли, те подивилися. Зрозуміли, над чим необхідно працювати далі.
 
- Коли змагатиметеся в потрійному стрибку?
 
- Скоріш за все це відбудеться на Кубку України.
 
- А як щодо чемпіонату України, в ньому стартувати плануєте?
 
- Можливо, адже комерційні старти співпадають з чемпіонатом України, а я знаю, що відбір на чемпіонат світу йде все-таки через національну першість. Тому для себе все-таки ставимо в пріоритеті Суми.
 
- Норматив на чемпіонат світу у приміщенні доволі серйозний – 14.30.
 
- Чесно кажучи, навіть не дивилася, який він. Але він завжди такий, тому що взимку на головних стартах скорочують кількість учасників, щоб додати змаганням видовищності. Я вважаю, що це правильно.
 
- Отож, на Бірмінгем відбиратися плануєте?
 
- Так, амбіції на чемпіонату світу у приміщенні великі. Я у Бірмінгемі зазвичай показую гарні результати. Якщо не помиляюся, я там встановила рекорд змагань. Там класна арена, гарне покриття. Хотілося б туди повернутися.
 
- З Бірмінгемом у України в вашій дисципліні пов’язані ще одні приємні спогади. Там у 2003 році також проходив чемпіонат світу у приміщенні, і Інеса Кравець тоді здобула нагороду.
 
- Саме так, Інеса тоді виступала у стрибках у довжину.
 
- Окрім національних стартів і чемпіонату світу, де ми ще вас зможемо побачити цієї зими?
 
- На жаль, в IAAF World Indoor Tour цього року потрійного стрибка не має. А в програмі інших комерційних змагань він дуже рідко зустрічається, буквально на декількох турнірах. В Мадриді 7 лютого, але це фактично накладається на чемпіонат України. Також є ще старт в Стамбулі 20 лютого. Можливо, туди поїдемо, зробимо прикидку перед Бірмінгемом. А загалом цієї зими у нас в пріоритеті будуть домашні старти, в більш спокійній атмосфері.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік