Богдан Бондаренко: «До останнього не знав, кого визнають найкращим легкоатлетом Європи»

12:10 | 17 октября 2013
Богдан Бондаренко виграв цього року все – чемпіонат світу, «Діамантову лігу», встановив національний рекорд зі стрибків у висоту. А 12 жовтня ЄА визнала українця найкращим легкоатлетом року в Європі.
 
Повернувшись в Україну, Богдан поділився враженнями з читачами сайту ФЛАУ.
 
- Я, як і всі вболівальники, до останнього не знав, кого визнають найкращим легкоатлетом Європи. Організатори церемонії нагородження ЄА запросили мене як одного з претендентів на це звання, але інтригу тримали до останнього, - зізнався Богдан Бондаренко. – Коли оголосили моє ім’я, звичайно, було дуже приємно. Це велика честь і велика перемога. Хочу подякувати тренеру і лікарю, вони зробили величезний внесок у мої перемоги. Дякую за підтримку Федерації легкої атлетики України, ШВСМ, ФСТ «Динамо»… Всіх, хто мені допомагав і підтримував, і не перерахувати.
 
Знаю, що після церемонії нагородження організатори ще на один день залишили вас у Таллінні. Як його провели?
 
Мій менеджер, Айвар Каротамм, провів екскурсію містом, а потім запросив до… «часникового» ресторану. Дуже незвичне місце. Там у всі страви додають часник, навіть у морозиво. Раніше ніколи такого не куштував, було цікаво.
 
Елегантний костюм – невід’ємна частина будь-якої церемонії нагородження. Вигляд у ньому ви мали чудовий, а настільки зручно почувалися? Підозрюю, не надто часто доводиться так одягатися.
 
Почувався дещо інакше, ніж зазвичай, але було комфортно. Костюм допомагає переключитися на іншу атмосферу.
 
Костюм допоміг переключитися на іншу атмосферу, а сезон-2013 – на інше життя? Приміром, коло вашого спілкування, наскільки розумію, значно розширилося?
 
Життя дещо змінилося, це правда. Перш за все, до мене підвищилася увага, і це дуже сильно відчувається. Мене запрошують на нагородження, прес-конференції, беруть інтерв’ю… Це приємно, але дуже виснажує емоційно. Мені потрібно готуватися до нового сезону, серйозно працювати, і тому на певний час я хочу взяти паузу і зосередитися лише на тренуваннях. Сподіваюсь, до мого рішення поставляться з розумінням.
 
Зовсім відволіктися не вдасться, адже в листопаді на вас чекає гала-вечір ІААФ?
 
Так, туди запрошують усіх чемпіонів світу, і я не виняток. Щоправда, ще не знаю, коли саме поїду в Монако. Все залежить від того, чи будуть у нас збори і де саме вони проходитимуть.
 
Знаю, що зараз ви на навчально-тренувальному зборі в Євпаторії. Вже прийняли рішення щодо участі в змаганнях зимового сезону?
 
Ми ще особливо й не почали тренуватися, намагаюся відновитися, тому зимовий сезон, найімовірніше, пропускатиму.
 
І все ж робота вже почалася. Невже так і не вдалося знайти часу для омріяного відпочинку?
 
Відпочити дуже хотілося, але не вдалося. Лише три дні провів поблизу Євпаторії.
 
А як щодо відновлення? Пам’ятаю, Віктор Васильович, ваш тато й тренер, казав, що одна з найголовніших проблем – знайти лікаря, який би був у цій сфері фахівцем по-справжньому високого рівня?
 
Це питання так і не вирішилося. Потрібен також масажист, який би мав спеціальні медичні знання і міг робити більш складні, специфічні маніпуляції. Ще є багато питань щодо анти-допінгу. Нам постійно потрібно заповнювати безліч карт, є дуже багато моментів, які ми не до кінця розуміємо. Потрібна людина, яка б могла нам це пояснити. Чув, що планується семінар на цю тему. Сподіваюсь, це не чутки, бо тема дійсно важлива й потрібна спортсменам.
Фото з сайту ЄА
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік