«Спорт та спортивна індустрія України»: у центрі уваги – легка атлетика

13:25 | 16 сентября 2013
13-14 вересня в Українському домі в Києві відбулася виставка «Спорт та спортивна індустрія України». Участь у ній брали федерації та організації, діяльність яких пов’язана зі спортом. Серед десятків стендів одним з найпопулярніших був саме наш.
 
Федерація легкої атлетики України ділила павільйон разом з ФЛА м. Києва та «Атлетикою-Віва». І це тріо, зізнаємося вам, мало досить гармонійний вигляд. Відвідувачі виставки могли ближче познайомитися з легкою атлетикою, дізнатися про її дисципліни та чемпіонів, познайомитися зі спортивним обладнанням, доторкнутися до зразків всесвітньо відомого покриття Mondo, зануритися в історію і дізнатися або пригадати відомих атлетів Києва, батьки отримали адреси дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста і тепер знають, куди відвести їхню дитину займатися «Королевою спорту».
 
 

Дізнатися більше про нашу федерацію можна було не лише з буклетів і інформації на банері, а й особисто від президента ФЛАУ Ігоря Гоцула та її співробітників. Цікавинками про команду радо ділилися державний тренер збірної України Михайло Медведь і головні тренери команди.
 
Увагу ФЛАУ приділила й одному з найбільш пріоритетних напрямків діяльності – дитячій легкій атлетиці. На одному з моніторів можна було дивитися ролики на дану тему, а поряд було представлено кілька екземплярів обладнання для занять дитячою легкою атлетикою.
 
На іншому моніторі – перемоги наших спортсменів. Всі знову і знову могли переживати щасливі миттєвості чемпіонату світу-2013, коли золоті медалі вигравали Анна Мельниченко й Богдан Бондаренко, а Ольга Саладуха завойовувала «бронзу». Але найпопулярнішими були навіть не монітори й експонати, а Наталія Добринська і два Богдана Бондаренка. «Чому два?» - запитаєте ви. Та тому, що один з них був справжнім, а інший картонним.
 
Фігура в повний зріст Богдана височіла поряд з павільйоном, а біля неї була лінійка, на якій відмічено зріст спортсмена і національний та світовий рекорди зі стрибків у висоту. Усі охочі могли спробувати дотягнутися до цих висот. Серед бажаючих були і фанати спорту, і його керманичі. Не стали винятком і керівники ФЛАУ і збірної. Відверто скажемо, вдалося це лише одиницям. І відразу виникало питання: «Богдане, як тобі вдається не те що дотягуватися, а й долати планку на такій висоті (2,41 м)?» А він лише зводив плечима й посміхався. Нікому не відмовляв у автографах, фото й інтерв’ю, дозволяв зблизька роздивитися золоту медаль чемпіонату світу та нагороду у вигляді діаманту за перемогу в «Діамантові лізі».
 
«А чому він стрибав у взутті різного кольору? Я випадково помітила, проходячи повз телевізор, і після цього, не відриваючись, дивилася за виступом Богдана на чемпіонаті світу і вболівала за нього», - зізналася нам одна дівчинка, але до Богдана підійти посоромилася. Та через деякий час усе ж наважилася на цей крок і з виставки пішла не лише з автографом, а й з чудовими спогадами про спілкування зі спортсменом.
 
Взяти автограф і потиснути руку чемпіонові світу мали за честь і керманичі українського спорту – Равіль Сафіуллін, Сергій Бубка та Віктор Корж.
 
Традиційно популярністю користувалася і Наталія Добринська. Наша олімпійська чемпіонка з семиборства брала участь у конкурсах разом з дітьми, фотографувалася з ними. А потім швиденько поверталася до рідного павільйону, де продовжувала спілкування з пресою і вболівальниками та роздавала автографи.
 
Усі учасники виставки відзначили важливість таких заходів. Адже вони є чудовою платформою для популяризації і розвитку спорту. А такі відомі атлети, які Наталія Добринська та Богдан Бондаренко, лише сприяють цьому процесові.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік