Віталій Матешко: «Це був безцінний досвід для всіх»

16:40 | 21 октября 2014

У вихідні, що минули, Івано-Франківськ приймав не тільки чемпіонат України за спортивної ходьби на 50 км, а й семінар для суддів, плюс чемпіонат серед команд ДЮСШ і СДЮШОР. Впродовж трьох днів в обласному центрі відбувалась генеральна репетиція майбутнього Кубку Європи, на якій були присутні спортсмени, тренери і спеціалісти з різних країн.

 

 

Про те, як гості оцінили цьогорічний «Вечірній Івано-Франківськ», ми запитали в його головного організатора, президента ФЛА Івано-Франківської області Віталія Матешка:
 
- Ці змагання були для нас дуже відповідальними, в місто приїхало чимало гостей з-за кордону, ми ж намагалися застосовувати модель проведення КЄ. Зізнаюсь: це нам вдалося лише частково. Дуже важливо й те, що ми самі побачили свої помилки і тонкощі, над якими ще доведеться попрацювати. Тим не менше, це колосальний досвід для всіх і ми маємо час на покращення і виправлення.
 
Європейські експерти лишились задоволеними рівнем змагань, якщо зважати, що це – чемпіонат України, для проведення Кубку Європи нам варто ще багато працювати.
 
Серед позитивних моментів виділю те, що нам вдалося вдосконалити ті моменти, про які експерти говорили нам раніше. Ми звернули увагу на розташування комунікацій, подіуму, організацію церемоній нагородження. Впродовж двох днів ми постійно аналізували все, що відбувалось.
 
Особливо важко було в перший день, коли було розіграно 12 комплектів нагород, до того ж в останній момент нам довелося переносити церемонію відкриття з вулиці у приміщення, а деякі атлети губилися перед врученням медалей. Волонтери виявились не готовими до умов проведення змагань, вони потомились і змерзли, деякі навіть захворіли, але наступного року вони, я впевнений, підійдуть до роботи на змаганнях зі спортивної ходьби зі знанням справи.
 
Перед початком змагань пройшов і семінар для суддів зі спортивної ходьби – 28 спеціалістам з України довелося знов відчути себе студентами, бо вони знов складали іспити: письмово і усно. Іспити проходили не тільки напружено, а й дуже цікаво.
 
Спробували себе ми й в організації телевізійної трансляції – вздовж траси працювали шість відеокамер плюс мікровертоліт. Журналісти записували флеш-інтерв’ю, працював і перекладач, а всю роботу телевізійників можна буде побачити найближчим часом на каналі «Спорт-1».
 
Радує, що траса змагань спортсменам сподобалась, вони оцінили її як цікаву і швидку, таку, де можна показувати результати екстракласу, як це, приміром зробив переможець на дистанції 50 км. Сергій Будза, перевищивши особисте досягнення. Плюс ми подарували гостям не тільки традиційні нагороди і сувеніри, а й книжки англійською мовою з привітанням президента НОК Сергія Бубки, і саме ці презенти найбільше сподобались спортсменам.
 
І головне, що побачили ми і наявні проблеми. Особисто мене найбільше тривожить те, що й досі не розподілено бюджет події, а також проблеми з транспортом і аеропортом, питання безпеки учасників і гостей та ще ряд інших. Тепер ми про всі них знаємо і зробимо все, щоб прийняти КЄ зі спортивної ходьби на найвищому рівні.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік