Головні рішення Виконкому ФЛАУ

09:55 | 13 сентября 2013
11 вересня в Києві відбулося чергове засідання Виконкому ФЛАУ, під час якого було прийнято ряд важливих рішень.
 
 
Нагорода ЄА для тренерів присуджується за досягнення в тренуванні та є найвищою нагородою європейської асоціації в даній сфері. Національна федерація може номінувати лише двох кандидатів на рік – одного чоловіка й одну жінку.
 
Відтепер ветеранським рухом в українській легкій атлетиці опікуватиметься Комітет ветеранів. Пропозицію щодо його створення було ухвалено рішенням виконкому. Очолить комітет Леонід Смелаш.
 
Керівник департаменту змагань ФЛАУ Ігор Філенко презентував макет календаря змагань ФЛАУ на 2014 рік. Члени виконкому внесли свої зауваження та пропозиції. Надалі проект буде відправлено до регіональних федерацій, після чого будуть внесені необхідні зміни і календар надішлють у міжнародні федерації.
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ на два роки за порушення антидопінгових правил було дискваліфіковано метальника спису Романа Авраменка. Допінг-проба атлета, взята під час чемпіонату світу-2013, дала позитивний результат. В аналізах було виявлено присутність забороненої речовини дегідрохлорометилтестостерону.
 
Спортсмен погодився з рішенням виконкому щодо дворічної дискваліфікації, але при цьому зазначив: «Ми серйозно готуємось до всіх чемпіонатів і Олімпійських ігор. Я професійний спортсмен і використовую лише дозволені препарати для відновлення й харчові добавки, при цьому уважно читаю етикетки і їхній склад. Ми з тренером завжди намагаємося бути подалі від заборонених препаратів, оскільки це загрожує дискваліфікацією. Й у тому, що я вживав, не було нічого забороненого. Для мене справжня загадка, як могло статися так, що допінг-проба дала позитивний результат.
 
Я постійно проходжу перевірку, цього року здавав кілька проб, зокрема за кордоном. Вони не виявили заборонених препаратів. Те, що результат допінг-проби під час чемпіонату світу в Москві був позитивним, стало для мене справжнім ударом».
 
Рішенням виконкому ФЛАУ Романа Авраменко дискваліфіковано на два роки, починаючи з 29.08.2013 року і до 29.08.2015 року. Всі результати змагань, встановлені на чемпіонаті світу з легкої атлетики в м. Москва, буде анульовано.
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ на два роки за порушення антидопінгових правил дискваліфіковано метальницю диска Олену Антонову. Позитивний результат дала допінг-проба, взята під час чемпіонату світу 2009 року. В аналізах було виявлено наявність станозолола.
 
Рішенням виконкому ФЛАУ Олену Антонову дискваліфіковано на два роки, починаючи з 23.07.2013 року і до 23.07.2015 року. Всі результати, встановлені спортсменкою на змаганнях з легкої атлетики, починаючи з 19 серпня 2009, буде анульовано. Зазначимо, що Олена Антонова кілька років тому завершила кар’єру.
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ за порушення антидопінгових правил на два роки дискваліфіковано Єлизавету Бризгіну (спринт). Позитивний результат дала допінг-проба, взята під час чемпіонату світу-2013. В аналізах було виявлено присутність забороненої речовини дростанолону.
 
Спортсменка погодилася з рішенням виконкому щодо дворічної дискваліфікації, але при цьому зазначила: «Свідомо я не вживала жодного забороненого препарату, не можу пояснити його появу. Я намагаюся уважно слідкувати за складом усіх ліків і препаратів для відновлення, адже несу відповідальність не лише за себе, а й за естафетну команду. Я не можу ризикувати ні своїм ім’ям, ні престижем нашої команди.
 
Щиро шкодую, що так сталося, але моєї провини в цьому немає».
 
Рішенням виконкому ФЛАУ Єлизавету Бризгіну дискваліфіковано на два роки, починаючи з 28.08.2013 року і до 28.08.2015 року. Всі результати змагань, встановлені на чемпіонаті світу з легкої атлетики в м. Москва, буде анульовано.
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ за порушення антидопінгових правил на два роки дискваліфіковано молотобійця Олександра Дриголя. Позитивний результат дала допінг-проба, взята в липні 2013 року. В аналізах було виявлено присутність забороненої речовини дегідрохлорометилтестостерона.
 
Рішенням виконкому ФЛАУ Олександра Дриголя дискваліфіковано на два роки, починаючи з 12.08.2013 року і до 12.08.2015 року. Всі результати, показані спортсменом під час участі в змаганнях з легкої атлетики, починаючи з 13.07.2013 року, буде анульовано.
 
На засіданні виконкому було вирішено розпочати роботу стосовно створення Комісії з видів легкої атлетики, які проводяться поза межами стадіону. Андрій Комаров розповів про діяльність арбітражної комісії, а Наталія Добринська повідомила про те, що тимчасова Комісія атлетів продовжує свою роботу. Що ж до виборів до Комісії атлетів, то вони відбудуться на чемпіонаті України влітку 2014 року.
 
Виконкомом ФЛАУ було затверджено кандидатуру Інги Бабакової для участі в тренерському курсі в Тегу (Південна Корея).
 
Рішенням Виконкому ФЛАУ також було затверджено персональний склад делегації на конференцію ЄА в Тіллінні: Ігор Гоцул (президент ФЛАУ), Євген Баженков (1-й віце-президент ФЛАУ), Андрій Ревуцький (виконавчий директор ФЛАУ), Михайло Медведь (державний тренер).
 
Виконкомом ФЛАУ було вирішено на наступному засіданні вислухати звіти державного та головних тренерів про підсумки їхньої діяльності протягом сезону. Детальніше про це – незабаром на сайті ФЛАУ.
 
Наступне засідання Виконкому призначено на 30 жовтня в м. Біла Церква.
Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік